Έντυπη Έκδοση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

Πορείες με μέτρο ζητεί ο Καμίνης στο κέντρο

Υπέρ της περιστολής των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως τάσσεται ο νέος δήμαρχος της πόλης Γ. Καμίνης, προτείνοντας στα κόμματα να ψηφίσουν εκτελεστικό νόμο για τις συναθροίσεις.

«Το κέντρο έχει λυγίσει εξαιτίας δύο πραγμάτων: από το παραεμπόριο και από τις πορείες», είπε ο κ. Καμίνης, ενημερώνοντας χθες τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Επαναλαμβάνοντας τις εκπεφρασμένες απόψεις του κατά τη θητεία του στον Συνήγορο του Πολίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» προκειμένου να προωθήσουν ειδική ρύθμιση, με τη μορφή εκτελεστικού νόμου επί τη βάσει των συνταγματικών διατάξεων που κατοχυρώνουν την ελεύθερη κίνηση προσώπων αλλά και το επιχειρείν. «Δεν μ' αρέσει η δημοκρατία του καναπέ, αλλά πρέπει να γίνονται όλα με μέτρο και συντονισμό», εξήγησε.

Να έχει τον πρώτο λόγο

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμίνης υπεραμύνθηκε της μητροπολιτικής διάστασης του δήμου υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό όπως π.χ. στην πεζοδρόμηση και αναφέρθηκε στη σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων που προωθούνται για την αναβίωση του κέντρου της Αθήνας.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο» δήλωσε, τοποθετώντας στις προθέσεις του δήμου την αξιοποίηση ακινήτων, τη μετατροπή εννέα κλειστών ξενοδοχείων σε φοιτητικές εστίες, την επιδότηση ενοικίου σε νέα ζευγάρια που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Αναφέρθηκε ακόμη στην παροχή κινήτρων σε νέους επιχειρηματίες, στην απαλλαγή από δημοτικά τέλη των πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και ατόμων με αναπηρία, αλλά και στις κινητές μονάδες συσσιτίου που σχεδιάζονται.

Εντάσσοντας στις «πληγές» της πόλης το παραεμπόριο ο κ. Καμίνης δήλωσε πως μελετάται η δημιουργία αγορών όπου αλλοδαποί θα μπορούν να πωλούν νόμιμα εμπορεύματα αλλά με ΦΠΑ.

Εντονος φωτισμός

Ανακοίνωσε πως προγραμματίζονται ο έντονος φωτισμός του κέντρου και η συχνή παρουσία της Αστυνομίας, τόνισε δε πως ο δήμος «κυνηγά» την παράνομη στάθμευση.

Σημειώνεται πως, ερωτώμενος για το ζήτημα των μεταναστών, ο δήμαρχος υποστήριξε από την πλευρά του την καταγραφή και την ταυτοποίησή τους, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Νομικής δήλωσε: «Αρνήθηκα να παράσχω στέγη ώστε να μην εθεωρείτο ότι παρείχα πολιτική κάλυψη». Ε.Δ.Β.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
Νούμερο 1 πρόβλημα της Αθήνας το μεταναστευτικό, δήλωσε ο Γ.Καμίνης