Έντυπη Έκδοση

ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ: ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

«Εβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό από πάμπλουτοι μέχρι καλόγριες»

Ουδέν μεμπτόν για τους πολιτικούς δεν έχει εντοπίσει από τις σχετικές έρευνες που έχει διεξαγάγει ο επικεφαλής της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Πράξεις.

Ο Π. Νικολούδης ήταν κατηγορηματικός μιλώντας χθες ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Σας διαβεβαιώ ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα, ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών, είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι η περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής και προσέθεσε: «Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς και άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει τη δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται, παρ' ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν», δήλωσε και κατέληξε: «Αυτή είναι η αλήθεια μου και δεν επιδέχεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ακανθώδες ζήτημα με την εκροή κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού.

Συνέδεσε δε το θέμα αυτό με την περιβόητη φράση του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε». Αν και ο κ. Νικολούδης απέφυγε να σχολιάσει την ουσία των λόγων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έσπευσε να παρατηρήσει ότι «με πολύ μεγάλη πικρία ομολογώ πως όλοι μαζί τα φύγαμε».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής είπε ότι διακατέχεται από μεγάλη λύπη όταν είδε το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα χρήματά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό, «από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι' αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», επανέλαβε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Διαφθορά