Ηλεκτρονική Έκδοση

Αλ. Τσίπρας: Η χώρα οδηγείται “μαθηματικά” σε αναδιάρθρωση χρέους

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα “οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια, μετά και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, σε αυτό που ονομάζουμε ελεγχόμενη χρεοκοπία”, σχολιάζοντας την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Χαρακτήρισε αναπόφευκτες τις εκλογές για τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι υπάρχει “περίσσευμα βλακείας” στην ευρωπαϊκή ηγεσία και ζήτησε δημοψήφισμα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με δηλώσεις του από την Τρίπολη υποστήριξε ότι “πρόκειται για ένα μαρτύριο σταγόνας για τους Έλληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό”. Υποστήριξε ότι υπάρχει όμως άλλος δρόμος, προϋπόθεση του οποίου είναι να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

“Δεν υπάρχει μονόδρομος και η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα το καταλάβει ότι δεν μπορεί για πολύ ακόμα να εξαπατά την κοινωνία και τον ελληνικό λαό. Οφείλει να πει την αλήθεια όχι μόνο για την κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αλλά και για τα τραγικά λάθη που έχει κάνει και μας έχει οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού’, επεσήμανε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών υπογράμμισε ότι “δεν θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να αποφύγει τις εκλογές, κυρίως διότι η αντίδραση από τις κοινωνικές δυνάμεις και από τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορεί να την αποφύγει”.

“Το ζητούμενο δεν είναι οι εκλογές αλλά να φέρουν λύση και η λύση δεν θα έρθει από την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά αν υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών στην πολιτική σκηνή. Αν η αριστερά συνειδητοποιήσει τη μεγάλη ευθύνη που την βαρύνει και προτάξει την ενότητα στην δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική”, είπε ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με την πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγηθεί στην κοινωνική χρεοκοπία και θα κάνει πάρτι η εγχώρια διαπλοκή, ενώ υποστήριξε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει η τρομοκρατία των ΜΜΕ που παρουσιάζουν ως λύση τον μονόδρομο.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, με έναν πρόθυμο πρωθυπουργό εφαρμόζοντας μια ισοπεδωτική πολιτική που καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και ότι το πείραμα αυτό πάνε να το εφαρμόσουν σε όλη την Ευρώπη με το νέο Ευρωπαϊκό μνημόνιο διαρκούς λιτότητας.

“Υπάρχει περίσσευμα βλακείας στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία με τις επιλογές που κάνουν. Αντί να επενδύουν στην ανάπτυξη κάνουν το ακριβώς αντίθετο”, έκρινε.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα έτσι ώστε να κριθούν από το λαό όσοι “ακολουθούν εγκληματική πολιτική”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Για το ίδιο θέμα
Υποβάθμισε Ελλάδα και Πορτογαλία η S&P