Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική η δίωξη για τη φιλοξενία του indymedia από το ΕΜΠ

Ερώτηση στη Βουλή για τη δίκη του πρυτανικού συμβουλίου του Πολυτεχνείου της Περιόδου 2006-2010 για «παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος» λόγω της φιλοξενίας του indymedia από τους σέρβερ του ΕΜΠ, κατέθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του σχήματος, Τάσος Κουράκης.

Υποστηρίζουν ότι η φιλοξενία του ιστοτόπου έγινε στο πλαίσιο "της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας και της αυτοτέλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έχουν την ευθύνη για την προστασία της βασικής ακαδημαϊκής αρχής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών" και κάνουν λόγο για "πολιτική δίωξη" και "πρόσχημα για την κατάργηση της αυτοτέλειας των Πανεπιστημίων".

Ρωτούν την υπουργό Παιδείας αν σκοπεύει να προστατέψει "τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, και της αυτοτέλειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων", καθώς και αν σκοπεύει να πάρει θέση "απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή πρωτοβουλία της εισαγγελικής αρχής ώστε να υπερασπιστείτε την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στον χώρο του Πανεπιστημίου".

Η δίκη του πρύτανη Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων, Ι. Πολύζο και Γ. Σπαθή, ξεκινά στις 19 Μαΐου από το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή