Ηλεκτρονική Έκδοση

Θέτει εαυτόν «στη διάθεση του πρωθυπουργού» • Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, σχολιάζει η κυβέρνηση

Ρουκέτα Λοβέρδου με... μισή παραίτηση

Προτείνει αυξημένη πλειοψηφία για το πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015

Τελευταία ενημέρωση:

Τον εαυτό του «στη διάθεση του πρωθυπουργού» έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης, την πρωτοκαθεδρία του υπουργού Οικονομικών σε αυτόν, αλλά και την απροθυμία συναδέλφων του να ακολουθήσουν την πολιτική γραμμή που έχει χαραχθεί.

Κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης τύπου για τα πεπραγμένα στο υπουργείο Υγείας, ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από αυξημένη πλειοψηφία, αντί της απλής πλειοψηφίας των 151 βουλευτών, καθώς και την έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αν. Λοβέρδος έκανε αναφορά στη φράση του πρωθυπουργού ότι θα συνεχίσει τη μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. "Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα κατά κυριολεξία", ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις στην Ευρώπη για την πορεία της Ελλάδας, είπε πως αυτές στηρίζονται στη στάση κομμάτων και ορισμένων ομάδων, "που μιλούν για απροθυμία των Ελλήνων και των Ελληνίδων" στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων.

"Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού", υπογράμμισε.

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησής του. Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο υπουργός  κάνει "σημαντική δουλειά", η οποία "κάθε άλλο παρά παραίτηση μαρτυρεί".

Επιχείρησε να υποβαθμίσει τα λεγόμενα του Αν. Λοβέρδου, εντάσσοντας τα στο πλαίσιο κατάθεσης προτάσεων από τους υπουργούς.

"Οι υπουργοί είναι γόνιμο να καταθέτουν τις προτάσεις και απόψεις τους και να υπάρχει διάλογος, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμορφώνεται κοινή συνισταμένη", είπε.

ΝΔ: Ομολογία αποτυχίας οι δηλώσεις Λοβέρδου

Ομολογία αποτυχίας του κυβερνητικού έργου θεωρεί η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις Λοβέρδου.

"Οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Και αυτό καταδεικνύει την ανευθυνότητά τους", ανέφερε για το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, εκτιμώντας ότι ο υπουργός Υγείας προέβη στις επίμαχες δηλώσεις σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση.

ΚΚΕ: Αδιέξοδη η διαχείριση της κρίσης

"Οι δηλώσεις Λοβέρδου αντανακλούν τα αδιέξοδα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και την απαίτηση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τρόικας, να γίνει ακόμα πιο επιθετική η συναίνεση που ήδη υπάρχει στο αστικό πολιτικό σύστημα, προκειμένου να τσακιστεί κυριολεκτικά ο λαός", ανέφερε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ. "Περιθώρια για άλλες αυταπάτες δεν υπάρχουν. Λαϊκή συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ, στην οργάνωση, στην αντεπίθεση, για λαϊκή εξουσία", κατέληξε η ανακοίνωση του κόμματος.

ΣΥΝ: Για τα κυοφορούμενα σενάρια περί συναίνεσης στη μνημονιακή πολιτική

Το γραφείο του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τη στιγμή που η αποτυχία του μνημονίου είναι παραπάνω από ξεκάθαρη, η κυβέρνηση προσπαθεί να συντάξει ένα μνημονιακό μπλοκ προθύμων για να συνεχίσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μειοψηφική στην κοινωνία και αυτό δεν αναιρείται από μια επίπλαστη εικόνα εθνικής συναίνεσης. Δεν υπάρχει καμία συναίνεση με επιλογές που βυθίζουν την κοινωνία στη χρεοκοπία και οι οποίες δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Όλες οι πολιτικές επιλογές πρέπει να τεθούν στην έγκριση του ελληνικού λαού."

Γ. Καρατζαφέρης: Έχω εμπιστοσύνη στον Λοβέρδο

«Εγώ έχω εμπιστοσύνη και στο μυαλό και στην εντιμότητα του κ. Λοβέρδου», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

20 σχόλια

11 Ο/Η Μιχάλης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ὁ κ. Λοβέρδος ἁπλῶς ἐπιβεβαιώνει ὅτι τό πολιτικόν κόστος εἶναι ἡ πρυτανεύουσα ἀρχή. Ἡ ἐντύπωση πού ἔχω εἶναι πώς δέν ὑπάρχει ἐλπίδα. Ὁ κόσμος θέλει διατήρηση τῶν κεκτημένων, ἀλλά δέν ὑπάρχουν πλέον δανειστές νά δανείζουν τόν δανεικό παράδεισό μας.
Ἐπιπλέον μᾶς πιέζουν καί νά μειώσουμε τό τεράστιο χρέος. Αὐτό ὅμως ἀπαιτεῖ μεγάλη ἀνάπτυξη (ἀντί γιά 6.6% ὕφεση) καί μείωση τοῦ ἐλλείμματος, τήν ὁποία δυσκολεύουν μεγάλη ὕφεση, συντήρηση 400.000 ὑπεράριθμων Δημοσίου καί διατήρηση κεκτημένων. Τό χρέος θά είναι μεγαλύτερο τό 2012 καί ἐάν δέν ὑπάρξει σημαντική ἀνάπτυξη καί τό 2013. Χωρίς σημαντική ἀνάπτυξη προχωροῦμε πρός τό κράχ. Ὅσο καί ἐάν ἡ ΕΕ μᾶς διατηρεῖ διασωληνωμένους σύντομα θά κουρασθεῖ.
12 Ο/Η Αγύριγο κεφάλι έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ψυχή, που είναι να βγει, ας βγει ολόκληρη.Άστην να πάει στο...καλό!
13 Ο/Η Ανέστιος έγραψε: (πριν 8 έτη)
κ. Λοβέρδο, η μόνη τίμια στάση είναι: παραίτηση και να ζητήσεις ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για να εγκρίνει ο λαός με ποιον τρόπο επιθυμεί να βγει από την κρίση. Ο λαός που τον έχετε στη γωνία, υφαρπάξατε την ψήφο του με αισχρά ψεύδη και τον λοιδορείτε από πάνω (μέσω του αντιπροέδρου σας). Έπρεπε να είχες παραιτηθεί απο καιρό. Τα λοιπά είναι για να παίρνεις συγχαρητήρια από τον Καρατζαφέρη.
14 Ο/Η alex έγραψε: (πριν 8 έτη)
Διαβάζω τα περισσότερα από τα προηγούμενα σχόλια και απορώ. Αυτοί είναι πολίτες που επιθυμούν την ίδια τους τη σφαγή; Είναι άνθρωποι χωρίς μνήμη; Πώς είναι δυνατόν να συμφωνούν με τον Λοβέρδο που απαιτεί απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας σύμβασης αντισυνταγματικής, αντιλαϊκής, που είναι η ταφόπλακα της χώρας από κάθε άποψη; Αλίμονό μας...
15 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Κάνει εντύπωση, που τώρα, θυμήθηκε, ο κ. Λοβέρδος, το βασικότερο.
Τους 180 ψήφους.
Αυτοί, οι 180, πώς δεν ήταν αναγκαίοι, πρίν και είναι αναγκαίοι τώρα?
Μνημόνιο ψηφίσατε πρίν, νέο μνημόνιο, λέτε, για ψήφιση τώρα.
Θέλετε να βάλετε και άλλους ''μέσα'' ή μήπως θέλετε ότι και ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2009?
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι, ότι, οι θυσίες του Λαού, πήγαν χαμένες.
Δεν έπιασαν τόπο και είμαστε παλι, εκεί από οπου ξεκινήσαμε, αν όχι σε χειρότερο σημείο.
Το πρόβλημα της χώρας είναι καθαρά πολιτικό.
16 Ο/Η Η ιστορία καλεί και πάλι την αριστερά! [Λινοτύπης] έγραψε: (πριν 8 έτη)
Οι δηλώσεις Λοβέρδου στην πράξη μεταβάλλουν τον ίδιο σε "λαγό" της "κατοχικής" κυβέρνησης για εκβιαστικές ευρείες συναινέσεις ή εκλογές! Είναι ιστορικό καθήκον όλων των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, ανεξαρτήτως του ειδικού τους βάρους, να βρουν εκείνα τα ζητήματα –και είναι πολλά- που μπορούν να οδηγήσουν σε ενότητα δράσης, ανταποκρινόμενα στις διαθέσεις των εργαζόμενων στρωμάτων, των ανέργων και της νεολαίας για συσπείρωση των δυνάμεων του κινήματος. Με όρους συλλογικού οργανωτή, να διευκολύνουν έτσι τις κοινωνικές διεργασίες, τις αυθόρμητες και συνειδητές συμμαχίες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στη συνοικία. Χωρίς να εγκαταλείπουν τους στρατηγικούς στόχους τους, οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, εντός και εκτός του κοινοβουλίου, μπορούν και πρέπει να συναντηθούν στη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής πολιτικής πρότασης και κοινής δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος των εργαζομένων στην προσπάθεια εξόδου απ’ αυτήν.
17 Ο/Η Αλεξανδρος έγραψε: (πριν 8 έτη)
ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΒΕΡΔΕ..!To 1823 οι Τουρκοι καιγαν την Πελοποννησο .... δηλ. τον απλο Ελληνα κοσμακι......! και οι οπλαρχηχοι και πολιτικοι σκοτωνονταν μεταξυ τους....! ποτε επιτελους αυτοι ολοι οι "πατριωτες" του κερατα [ πολιτικοι και εργατοπατερες] ...... που μας καταντησαν περιγελλα ολης της Ευρωπης και ζητιανους.... θα δουλεψουν επιτελους μαζι για να σωσουμε οτι απεμεινε ακομα απο αυτην την χωρα.? Και ποτε αυτος ο βολεψακιας λαος θα σταματησει να αυτοπαραμηθιαζεται? Εμεις πληρωνουμε και θα τα πληρωνουμε παντα... Ξυπνηστε και ζητηστε τα πιο απλα και αυτονοητα. Εχουμε πολεμο....! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ..? Για ονομα του θεου.. ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΤΕ
18 Ο/Η Αλεξανδρος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μπραβο Λοβερδε..!! Εχουμε πολεμο... και οι υπευθυνοι για το οτι ειμαστε σε πολεμο[ πολιτικοι και εργατοπατερες].... παιζουν ακομα πανω στις πλατες μας. Ελεος... συνεννοηθητε.. Ηρθατε μετα την χουντα δηθεν για να μας σωσετε.. Οχι αλλο μπλα-μπλα. Τα πραγματα ειναι απλα και πολυ σοβαρα. Και συ Λαε που δεν δανειζεις ουτε καν στον αδελφο σου , αν ειναι λαμογιο. Ξυπνα και ανελαβε τις ευθυνες σου.! Εσυ θα πληρωσεις παλι στο τελος.
19 Ο/Η Stavros Karvounis έγραψε: (πριν 8 έτη)
Είναι μία στάση θαρραλέα,ι διατυπωμένη με γνησιότητα και ευθύτητα. Το βέβαιο είναι πως η πατρίδα χρειάζεται πολιτική προσηλωμένη στην Ευρώπη, τη ζώνη του ευρώ, η οποία με δύναμη και ενότητα θα στηρίζει το πρόγραμμα σωτηρίας. Αλήθεια, διαφάνεια, δημοκρατική δικαιοσύνη ας πρυτανεύουν στον κόσμο της πολιτικής.
20 Ο/Η alex sonfergi έγραψε: (πριν 8 έτη)
Και δεν παραιτείται;;; Θα χάσει η Βενετιά βελόνι.
Το θέμα είναι να παραιτηθούν και οι 300, αλλά καλά στρογγθλοκάθησαν.
Ο ψευταράς πρωθυπουργός μας δεν προκηρύσει εκλογές καλύτερα για να πιάσουμε πάτο ώστε να ξανανεβούμε; Γιατί μετο μνημόνιο που ψήφισαν οι δωσίλογοι, μετάτο 2013 θα μας πίνουν το αίμα εσαεί.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 20

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Για το ίδιο θέμα
Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν μπορεί στο πλήρωμα να υπάρχει σπαραγμός
Τώρα μιλάει μόνο στο υπουργικό συμβούλιο ο Αν. Λοβέρδος