Ηλεκτρονική Έκδοση

Θλίψη για τον τραυματία διαδηλωτή και καταδίκη της βίας, από τη Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, εξέφρασε σε σχετική ανακοίνωση θλίψη για το σοβαρό τραυματισμό του διαδηλωτή, ενώ καταδικάζει τη βία εκ μέρους της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει βαθιά θλίψη για το σοβαρό τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου στη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης. Ευχόμαστε να γίνει απολύτως καλά και να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια αίτια κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται. Η Αστυνομία δεν μπορεί, ούτε να εκτρέπεται σε βάναυσες συμπεριφορές, ούτε να είναι απούσα. Όπως δεν δικαιούται και κανένας άλλος να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιονδήποτε πρόσχημα.

Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το θλιβερό επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν. Αλλά και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου είναι τεράστιες και η απόπειρά του να τις μεταθέσει αλλού σημαίνει ανευθυνότητα και υποκρισία. Καλούμε όλες τις πλευρές, στις δύσκολες αυτές ώρες, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη πολιτική αποσαθρώνουν την κοινωνία, οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Επιτέλους, όμως. Η Πολιτεία δεν δικαιούται να είναι παρατηρητής και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση