Ηλεκτρονική Έκδοση

Έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τιμή σε Νεοζηλανδούς ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Τους Νεοζηλανδούς ήρωες, όπως τόνισε, που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων στη Μάχη της Κρήτης, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι οι δύο λαοί συνδέονται με τον πιο δυνατό δεσμό, εκείνον του αίματος.

"Ήρθατε από πολύ μακριά και χύσατε το αίμα σας στην Ελλάδα", είπε απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των βετεράνων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. "Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος που σας συναντώ σήμερα. Αλλά ήταν και μεγάλη μου τιμή και μεγάλη μου χαρά να σας σφίξω το χέρι. Ήσασταν νέα παιδιά όταν αντιμετωπίσατε τον χιτλερισμό. Και δεν πτοηθήκατε. Και έχουμε και κάτι άλλο προσωπικά κοινό μαζί: και εγώ 15 χρόνων βγήκα στα βουνά της πατρίδας μου και πολέμησα τον χιτλερισμό", τους είπε.

"Αντισταθήκατε σε μέρες που ο ναζισμός φαινόταν ανίκητος. Και αντιμετώπισε το δικό σας σθένος, τη δικιά σας θέληση για την ελευθερία. Και υπέστη ο Χίτλερ τη μεγαλύτερη ήττα και έχασε ένα από τα πλέον επίλεκτα σώματά του, τους αλεξιπτωτιστές. Και αυτό είχε άμεσες συνέπειες στα αμέσως επόμενα σχέδιά του, όπως ήταν η δι’ αέρος κατάληψη της Μεγάλης Βρετανίας", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τυος βετεράνους συνοδεύει στο ταξίδι τους στην Ελλάδα η πρώην δήμαρχος του Γουέλινγκτον, Κέρι Πρέντεργκαστ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας