Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμία αναφορά στα περί δημοψηφίσματος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

K. Παπούλιας: Μισθωτοί και συνταξιούχοι έδωσαν ό,τι ήταν να δώσουν

Ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση θέλει ο Γ. Παπανδρέου

Τελευταία ενημέρωση:

Για την ανάγκη μιας ευρύτερης δυνατής συνεννόησης, συναίνεσης στα κόμματα «και μέσα στον ελληνικό λαό» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την προστασία των ασθενέστερων ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας, υπογραμμίζοντας ότι έδωσαν ό,τι μπορούσαν να δώσουν.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Γ. Παπανδρέου δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σημείωσε, ωστόσο, ότι επιδίωξή του "σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι η εθνική συνεννόηση" επαναλαμβάνοντας πως είναι ανοικτός "για κάθε καλή ιδέα" από τα κόμματα και "από κάθε υπεύθυνο φορέα της χώρας, αρκεί αυτές οι προτάσεις να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα".

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "οι θυσίες έχουν πιάσει τόπο" για να προσθέσει ότι "πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, μπαίνουμε σε μια νέα φάση του προγράμματος. Από την πλευρά της κυβέρνησης είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και αυτό είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σιγουριά του κόσμου, τη σιγουριά να παραμείνουμε συμμέτοχοι στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.".

"Αυτές τις αποφάσεις βεβαίως όπως έχω τονίσει θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση, συναίνεση και στα κόμματα και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό" κατέληξε.

Προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων ζητάει ο Πρόεδρος

Νωρίτερα και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο  πρωθυπουργός είπε στον Κ. Παπούλια ότι "η κοινή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά αποτελεί μήνυμα προς την Ευρώπη" και τόνισε ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης του ελλείμματος και και του χρέους, είναι αναγκαία η πολιτική συνεννόηση, αναφέροντας ότι "υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος" σε αρκετές προτάσεις.

 "Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Κ. Παπούλιας έκανε λόγο για κοινωνική συνοχή δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι.

"Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε" έίπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι η Ελλάδα κοτάζει με την πρώτη ευκαιρία να ασκήσει πολιτική που θα ανακουφίσει αυτές τις ομάδες που πλήττονται από την κρίση.

"Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε  το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους", απάντησε ο  κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας  παράλληλα ότι "αν  δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αργότερα για το Παρίσι όπου θα λάβει μέρος στις εργασίας της συνόδου των υπουργών οικονομικών του ΟΑΣΑ. Τον κ. Παπανδρέου στο Παρίσι θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτύξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η ΝΙΚΟΣ Α έγραψε: (πριν 9 έτη)
"Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει", είπε ο Πρόεδρος και νόμισε ότι έκανε το χρέος του... Τώρα αν εσείς τύχει και πληρώσετε αντί να ενισχυθείτε, θα είναι φυσικά επειδή είστε οικονομικά ισχυροί ή υψηλοσυνταξιούχοι.
Άλλο είναι το χρέος του Προέδρου αλλά είναι κι αυτή η προεδρική αποζημίωση υψηλή, τόσο υψηλή ώστε το χρέος του να το σκέφτεται και να το ξανασκέφτεται (μέχρι να λήξει η θητεία του φυσικά). Η σύνταξη του Προέδρου δεν του φτάνει ως αντάλλαγμα για να ακούσει όσο ζει ένα μπράβο από τα χείλη ανθρώπων του λαού;
2 Ο/Η NIKOS έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ναι, γιατί τα καινούρια μέτρα ποιοί θα τα πληρώσουν;
Το Κεφάλαιο;
2 και 3 μισθούς το χρόνο κοστίζουν ή 3-4 συντάξεις.
Αλλά να μην επιβαρυνθούν άλλο. Πλάκα του έκανε μάλλον ε;
Είναι μακρία το προεδρικό μέγαρο από όσα συμβαίνουν;
3 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 9 έτη)
''Ο Πρόεδρος είπε ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έδωσαν ότι ήταν να δώσουν και πρέπει να προστατευθούν και ο ΓΑΠ απάντησε, ότι στην πρώτη ευκαιρία (!), θα ανακουφίσει αυτές τις ομάδες που πλήττονται από την κρίση''.
Θα τρελλλλαθούμε !
Ήρθε ... η κρίση και από μόνη της, 'ετσι στο ξέμπαρκο και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αποφάσισε, να την ξαναπληρώσουν οι μισθωτοι
και οι συνταξιούχοι.
4 Ο/Η αννα έγραψε: (πριν 9 έτη)
κάλά αυτός τα λέει
εμείς τον πιστεύουμε?
δεν έχουν ακόμη καταλάβει
ότι πρέπει να σταματήσουν
να το παίζουν φιλάνθρωποι
στους έλληνες ιθαγενείς?
5 Ο/Η αννα έγραψε: (πριν 9 έτη)
καλά ζητάει προτάσεις
δηλ πηρε την εξουσία χωρίς να ξέρει
να κυβερνήσει?
εντάξει
εμείς χρεωκοπούμε σαν κράτος
ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται
αλλά αυτοί έχουν χρεωκοπήσει
στη πολιτική
κι αυτό πρέπει
να είναι αμετάκλητο
6 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Θες μια καλή ιδέα κε Παπανδρέου;
Δες τι έκανε ο Ραφαέλ Κορέα στον Ισημερινό .....
Αρκετά με την εμετική κοροϊδία ........
7 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ο θεσμός του προέδρου της "δημοκρατίας" στην Ελλάδα είναι καθαρά διακοσμητικός ....
Ο Παπανδρέου τον έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια ..... άλλα είπε ο ένας άλλα είπε ο άλλος ........
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση