Έντυπη Έκδοση

Οι πλατείες ήταν γεμάτες

Εντυπωσιακές ήταν οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις περισσότερες πόλεις της χώρας.
* Πάτρα: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Περίπου 5.000 άτομα συνέρρευσαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας των πολιτών μέσω του Ιντερνετ.

* Λάρισα: Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 600 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία.

* Ηράκλειο: Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, υπό τους ήχους της μουσικής του Ν. Ξυλούρη, να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.

* Χανιά: Στην πλατεία Αγοράς των Χανίων, πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά».

* Βόλος: Στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πάνω από 3.000 πολίτες έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

* Λαμία: Χωρίς πανό, χωρίς ξύλινους λόγους, χωρίς κομματικά τσιτάτα περίπου 500 Λαμιώτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας σε μια αυθόρμητη διαμαρτυρία.

* Ιωάννινα: Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αργά το βράδυ, για τη συναυλία των Deep Purple.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Κύριο θέμα
Δίχως κόμμα, συνδικάτο, μόνο οργή
Για το ίδιο θέμα
Το κίνημα της πλατείας: από την Πουέρτα δελ Σολ στο Σύνταγμα