Έντυπη Έκδοση

Αγανακτισμένοι στις πλατείες, ακόμη και με τα δελτία των 8

Πωλητήριο στον Λευκό Πύργο έβαλαν οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι κρέμασαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Η χθεσινή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» ήταν μικρότερη από την πρώτη, αλλά είχε παλμό και ξεχώρισαν τα αφισάκια που τοιχοκόλλησαν σε κολόνες με ατάκες εναντίον των τηλεοπτικών καναλιών.

 Μερικά από αυτά έγραφαν: «Κλείσε την τηλεόραση όσο είναι ακόμα νόμιμο», «Τα κανάλια λένε την αλήθεια μόνο κατά λάθος», «Στα δελτία των 8 σου μιλάει το ΔΝΤ», «Δικτατορία χωρίς τανκς γίνεται, χωρίς τηλεόραση όχι».

Είχαν μια φωτογραφία της Βουλής να γέρνει κι από κάτω έγραψαν «ο πύργος της μίζας», ενώ υπήρχε και μια φωτογραφία του Πάγκαλου με το κεφάλι γουρουνιού που έγραφε: «Σταματήστε να ψηφίζετε ρε κοπρίτες, όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα».

«Αφήστε μας να ζήσουμε γιατί θα σας...», έγραφε ένα πανό στην αρχή της πλατείας. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους κάθονταν στο έδαφος κι ένας ένας έπαιρναν μια ντουντούκα και έλεγαν τις απόψεις τους.

Αφησαν αυτοσχέδια μικρά αερόστατα στον αέρα και ελάχιστοι ήταν αυτοί που έστησαν αντίσκηνα για να περάσουν τη βραδιά τους δίπλα στον Λευκό Πύργο.

* ΠΑΤΡΑ: Η δυνατή βροχή κράτησε πολλούς διαδηλωτές στα σπίτια τους. Ωστόσο, στην πλατεία Γεωργίου παρέμειναν περίπου 500 πολίτες με ομπρέλες και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

* ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εκατοντάδες πολίτες παρέμειναν στην κεντρική πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά των ΜΑΤ, που προηγουμένως έριξαν χημικά κατά γιατρών και νοσηλευτών.

* ΧΑΝΙΑ: Μήνυμα αγανάκτησης στέλνουν και οι εκατοντάδες Χανιώτες που έχουν κατακλύσει την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης. «Ολοι μας, όμως, είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας», έλεγαν με τις ντουντούκες.

* ΤΡΙΠΟΛΗ: Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έκαναν οι αγανακτισμένοι πολίτες στην Τρίπολη, όπου πάνω από 1.000 άτομα είχαν συρρεύσει στην κεντρική πλατεία.

* ΛΑΡΙΣΑ: Γύρω στα 500 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρέμειναν και σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μνημόνιο
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Ξυπνητήρι διαρκείας
Το κίνημα της πλατείας: από την Πουέρτα δελ Σολ στο Σύνταγμα