Έντυπη Έκδοση

Η Κομισιόν προειδοποιεί: Συμφωνήστε στα μέτρα, ο χρόνος τελειώνει

Ακαριαία ήταν η αρνητική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η σχετική ανακοίνωση μάλιστα εκδόθηκε στις Βρυξέλλες προτού καν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κάνει τις επίσημες δηλώσεις του.

Στη γραπτή δήλωσή της η Κομισιόν επισημαίνει με βίαιο τρόπο ότι (για την Ελλάδα) «ο χρόνος τελειώνει» και επιτάσσει την πλήρη διακομματική συμφωνία και στήριξη στο πρόγραμμα Ε.Ε.-ΔΝΤ.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λυπάται για την αποτυχία των αρχηγών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να πετύχουν συναίνεση όσον αφορά την οικονομική προσαρμογή με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση χρέους. Αναμένουμε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί διακομματική συμφωνία και υποστήριξη προς το πρόγραμμα Ε.Ε.-ΔΝΤ. Πρέπει να υπάρξει σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος τελειώνει. Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά κόμματα, περιλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική νοοτροπία και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα Ε.Ε.-ΔΝΤ και την εφαρμογή του. Το μέγεθος της πρόκλησης αποτελεί δοκιμασία συνολικά για την ελληνική κοινωνία και γι' αυτό απαιτείται η συμβολή όλων των κομμάτων και όλων των πολιτών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κομισιόν
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Χαραμάδα συνεννόησης για τις αποκρατικοποιήσεις