Ηλεκτρονική Έκδοση

Μόλις που ξεπερνάει το 40% ο δικομματισμός

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής». Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που δημοσιεύεται σήμερα στο «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών. Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.

Επίσης, το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Tο 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύεται στο σημερινό «Πρώτο Θέμα», καταγράφεται οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Παράλληλα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Πολιτική
Εγκριση δόσης στη σκιά νέων μνημονίων
Στρατούλης: Kατεδάφισαν εργασιακά δικαιώματα
ΑΝΕΛ: Κυβερνητικά ψέματα για το έλλειμα
ΚΚΕ: Ευθύνες από E.E. και ΗΠΑ για την Ουκρανία
Παρατείνεται η κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Στήριξη από Eurogroup περιμένει τώρα η κυβέρνηση
Μνημόνια διαρκείας προβλέπει το ΚΚΕ
Αναγνωρίζει την ανάγκη πλεονάσματος η ΔΗΜΑΡ
Δεν προσδιορίζει τη συζήτηση για την ασυλία των χρυσαυγιτών ο Μεϊμαράκης
Προεκλογική εκμετάλλευση των αντιθέσεων της Θράκης
Τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό ζητεί ο Ερογλου
«Καλώς ήλθατε στην Κόλαση»
Τα άνθη του κακού στην απολογία Ανθόπουλου
Βάπτισαν πλεόνασμα το ανακοινωθέν έλλειμμα
Αναπτυξιακά σχέδια πριν από τις εκλογές