Ηλεκτρονική Έκδοση

Μόλις που ξεπερνάει το 40% ο δικομματισμός

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC, που δημοσιεύεται στον «Τύπο της Κυριακής». Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που δημοσιεύεται σήμερα στο «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών. Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.

Επίσης, το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Tο 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύεται στο σημερινό «Πρώτο Θέμα», καταγράφεται οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ.

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Παράλληλα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Πολιτική
Δεν κατεβαίνει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο Λαζόπουλος
Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, δίκαιη ανταμοιβή προσωπικού
«Ο Τατούλης θεωρεί την Πελοπόννησο Ελβετία»
Συνεργασία Σαμαρά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ
Συνεργασία με την εκκλησία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εριδα για τα ονόματα, καβγάς για το ευρώ
Από τη δικτατορία ώς τη Χρυσή Αυγή
Δανειστείτε για να ξεχρεώσετε!
«Η Ανάσταση θα έρθει με την Επανάσταση του λαού»
«Η κυβέρνηση για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός»
Πρώτα εκλογές, μετά πλατφόρμα θέσεων στο Ποτάμι
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στον εισαγγελέα για εξηγήσεις
Αναλγησία με δικαιολογίες
Πλεόνασμα με συρρίκνωση αμοιβών και κοινωνικών επιδοτήσεων
«Ο δρόμος της αλλαγής θα είναι σκληροτράχηλος»