Ηλεκτρονική Έκδοση

Καρατζαφέρης: Θα πάρω τους βουλευτές μου και θα φύγω...

Τελευταία ενημέρωση:

Τις σκέψεις του, να αποσύρει το ΛΑΟΣ από τη Βουλή μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης.

"Να παραιτηθούμε όλοι για να ξεκινήσει η διαδικασία [σ.σ. σωτηρίας -όπως είπε- του πολιτικού συστήματος και της Ελλάδας], δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα “χαστούκι” σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα", είπε.  Υποστήριξε ότι δεν το λέει με αγανάκτιση και εκτίμησε ότι η ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε εκλογές.

Ο Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής, με τον οποίο είχε δεκάλεπτη συζήτηση. Μετά τη  συνάντηση δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι επιδιώκει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση θα οριστεί μετά την επιστροφή του Καρόλου Παπούλια στην πρωτεύουσα, καθώς ενημερώθηκε από το Ιδιαίτερο Γραφείο του Προέδρου ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Γ. Πεταλωτής: Δεν προβληματιζόμαστε από πολιτικές κινήσεις κομμάτων

"Θέμα του κ. Καρατζαφέρη είναι τα βήματα που νομίζει για να αντιμετωπιστεί η κρίση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ..

Ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε με τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την πρότασή του για συζήτηση όσον αφορά στο Δημογραφικό και σημείωσε ότι δεν προβληματίζεται από πολιτικές κινήσεις των κομμάτων.

"Μας προβληματίζει, αυτή την ώρα, να κλείσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να προχωρήσουμε στις γρήγορες αλλαγές που χρειάζονται ώστε η χώρα να αποκτήσει αναπτυξιακή τροχιά", πρόσθεσε.

Αναφορές στις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος. Εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα κάνει πράξη όσα είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα βοηθούσε σε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι αν πραγματοποιούσε την απειλή του θα γίνονταν εκλογές μόνο σε τοπικό επίπεδο, εφόσον παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και οι αναπληρωματικοί τους σε όλες τις περιφέρειες, στις οποίες το κόμμα έχει έδρες. Οι εκλογές θα αφορούσαν μόνο στις κενές έδρες.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος ανέφερε ότι η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας και όλων των αναπληρωματικών του από ψηφοδέλτιο του ιδίου κόμματος οδηγεί, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, στην προκήρυξη αναπληρωματικών εκλογών, ενιαία, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο τη μοναδική αυτή έδρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ