Ηλεκτρονική Έκδοση

Για απαξίωση των θεσμών μιλάει ο Πετσάλνικος

Δήλωση σχετικά με τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό της Βουλής από πολίτες έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλιππος Πετσάλνικος.

"Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας", αναφέρει ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

"Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό" σημειώνει και καταλήγει στη δήλωσή του: "Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

20 σχόλια

11 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ποιος σας είπε λοιπόν κύριοι ότι δεν θέλουμε τον κοινοβουλευτισμό;

Εσάς δεν θέλουμε κύριοι της κυβέρνησης!!!
12 Ο/Η ΕΛΛΑΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όμως, όταν κάποιος δεν έχει να φάει, να μεγαλώσει τα παιδιά του, να πληρώσει το νοίκι του, δεν μπορείς να τον σταματήσεις.
13 Ο/Η Tzimas Nikos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Θα πρεπει να θυμησουμε στον κ. πρόεδρο της Βουλής την ρήση του Ανδρεα Παπανδρεου: Ο Λαός ειναι πάνω από τους Θεσμούς. Ε, λοιπόν τωρα ήλθε η ωρα να μιλήσουν οι πολίτες για να θυμήσουν στους Βουλευτές και τον πρόεδρο τους ότι ως Θεσμός εκείνοι όλα αυτα τα χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν να για αυτοεξευτελιστεί δίδοντας την ευκαιρεία στον Ανδρεα Παπανδρέου ( γιατί όχι) για αλλη μια φορά να φανεί προφητικός. Δικός σας δάσκαλος δεν ήταν κύριε Πρόεδρε; Ορίστε λοιπόν απολαυστε ότι μαγειρεύατε!
14 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αν δεν αποδεχτούν τελικά εντίμως ότι όλοι τους, όλοι οι πολιτικοί, όλων των παρατάξεων, όποιος υπήρξε ποτέ βουλευτής εκεί μέσα, όλοι ΟΛΟΙ τους είναι υπεύθυνοι γι| αυτό το χάλι, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ΦΤΑΙΝΕ. Μετά μπορεί να γίνουν σκέψεις για βελτίωση. Όσο νομίζουν ότι τα κάνουν όλα σωστά και δεν έχουν ευθύνη, δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα.
Εσείς κ. Πετσάλνικε και όλοι οι βουλευτές των τελευταίων πολλών ετών διαλύσατε και δημοκρατία και κοινοβουλευτισμό και τη χώρα μας.
15 Ο/Η Γιώργος Γ. έγραψε: (πριν 9 έτη)
"... υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό"

... και τον έχουν απαξιώσει και ξεφτιλίσει πλήρως τόσα χρόνια οι ίδιοι. Η ιστορία επίσης δείχνει τις τραγικές συνέπειες του κοινοβΟλευτισμού, καιρός να αλλάξουν τα πράγματα.
Το Δικαίωμα στην Πολιτική Ανυπακοή το είχε και το έχει πάντα ο λαός, ασχέτως αν μας έχουν μπουχτίσει τόσο που δεν ξέρουμε καλά καλά ποια είναι τα δικαιώματα μας. Φόβος τέλος, όλοι στο Σύνταγμα.
16 Ο/Η Νικος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ωραία τα λεει ο εκ Σουηδίας ορμώμενος φίλος του ΓΑΠ κ πρόεδρος. Όμως, δεν νομίζει οτι πρωτοι απ όλους οι ίδιοι οι επί σειράν ετών βουλευτες στην πλειονότητά τους είναι εκείνοι οι οποίοι απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν τον θεσμό; Ψηφίζοντας τρομαχτικής βαρύτητας νομοσχέδια χωρ΄ςι να γνωρίζουν καν περι τίνος πρόκειται, σε χρόνο ντε τε και καθ υπόδειξιν; Αφήνω όλα τα υπόλοιπα ρουσφέτια, πιέσεις, προνόμια, παραγοντισμούς κλπ κλπ εις βάρος του Λαού - δήθεν στο όνομά του.
17 Ο/Η mpia zan έγραψε: (πριν 9 έτη)
αυτοι εφεραν τα πραγματα εκει με ολα αυτα που κανουν. Να περιμενουν και χειροτερα!Ο κοσμος τους συχαθηκε.
18 Ο/Η Makis έγραψε: (πριν 9 έτη)
Μιλάει και άλλος ένας χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη για Δημοκρατία; Ουστ !!!
19 Ο/Η Ανδρεας Κ. έγραψε: (πριν 9 έτη)
ωραιο το παραμυθι, αλλα τωρα θα εχει και ΔΡΑΚΟ
20 Ο/Η Θάνος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τώρα πια, εσείς τα κάνατε σκατά όλα, γι' αυτό και όλοι δεν θέλαμε να μπείτε στην Βουλή για να συζητήσετε τα σκληρά μέτρα! Εσείς τα κάνατε σκατά, εσείς πρέπει να τα λύσετε μόνοι σας και όχι μαζί μας και όχι από τις τσέπες μας!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 20

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Παπουτσής: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε στη ζωή, ούτε στην πολιτική
Μπλόκο αγανάκτησης έξω από τη Βουλή