Ηλεκτρονική Έκδοση

Πυρά αντιπολίτευσης για τη φορολόγηση των ημιυπαιθρίων

Η κυβέρνηση δεν τηρεί τις υποσχέσεις που είχε δώσει όταν καλούσε τους πολίτες να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους τους, αναφέρουν με ανακοινώσεις τους η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΝ.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης «Εάν είναι ακριβές αυτό που γράφεται, τότε πρόκειται περί απίστευτης πολιτικής απάτης».

Τόνισε πως "όλα αυτά είναι επιεικώς απαράδεκτα. Δεν είναι δυνατόν να λέμε στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση και στη συνέχεια να έρχεται ο υπουργείο να τους χαρατσώνει. Αν έχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή οφείλεται και σε τέτοιες πρακτικές. Και θα πρέπει ο κ. Παπακωνσταντίνου να σοβαρευτεί και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών. Άπαξ και το είπε, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει το λόγο της".

Από τη μεριά του ο Συνασπισμός δηλώνει αντίθετος με την επιζήμια για το περιβάλλον πολιτική της «τακτοποίησης» - νομιμοποίησης των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων. 

Με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση " εγκλώβισε περίπου 600 χιλιάδες πολίτες με υποσχέσεις φορολογικής αμνηστίας και μη αλλαγή καθεστώτος φορολόγησης. Παρά τις υποσχέσεις, με πρόσφατη εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει επιπρόσθετους φόρους στους ημιυπαίθριους, που έχουν δηλωθεί μετατρέποντας τους 600 χιλιάδες πολίτες σε μια μόνιμη πηγή εσόδων".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Τακτοποίησες τον ημιυπαίθριο; Τακτοποίησε και την εφορία!