Ηλεκτρονική Έκδοση

Eκλογές ζητά το ΚΚΕ, συγκέντρωση με Παπαρήγα αύριο στην Ομόνοια

Τελευταία ενημέρωση:

Στο αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες επιμένει το ΚΚΕ, το οποίο αρνήθηκε κάθε συζήτηση για συναίνεση, σε σχετική απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα προς τον Γ. Παπανδρέου. Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, έκανε λόγο για παιχνίδια, τερτίπια και εκβιασμούς από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Παράλληλα το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση αύριο στις 7:30 το απόγευμα, στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και θα ζητήσει "να παρέμβει τώρα ο λαός, με την πάλη του και την οργάνωσή του" για να επιβάλλει εκλογές.

"Ο λαός θα πρέπει να εντείνει την αντίθεση του και να ζητήσει με τον τρόπο του εκλογές, λέγοντας όχι στα σενάρια διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας που προωθούν ΕΕ και πλουτοκρατία", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Και προστίθεται: "Στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι να αλυσοδέσουν το λαό με κάθε τρόπο και να τον οδηγήσουν υποταγμένο στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων".

Αργά το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα επέκρινε με δριμύτητα την κυοφορούμενη κυβέρνηση συνεργασίας κάνοντας λόγο για "λυκοσυμμαχία" και "κυβέρνηση με προβιά" ερήμην του λαού. Επανέλαβε δε το αίτημα το κόμματος για εκλογές ώστε "να δώσει τη λύση ο λαός".

Νωρίτερα, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με την Αλέκα Παπαρήγα. Της είπε ότι η συναίνεση είναι όρος απαράβατος που θέτει η Ε.Ε. προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο και της μετέφερε τους προβληματισμούς του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η γ.γ του ΚΚΕ απάντησε ότι το κόμμα "αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για συναίνεση με όρους πτώχευσης του λαού". Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, είπε ότι "το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά, εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
ΚΚΕ
Για το ίδιο θέμα
Είδε τον Πρόεδρο, τηλεφώνησε στους αρχηγούς, συζητάει κυβέρνηση συνεργασίας
Γ. Παπανδρέου: Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση