Έντυπη Έκδοση

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ Η Ν.Δ.

Οπισθεν προς τη μέση...

Η Ν.Δ. ξαναθυμήθηκε τον «μεσαίο χώρο» μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ.

Ποντάρει στο δίλημμα «υπευθυνότητα ή λαϊκισμός» και χρησιμοποιεί τα φοβικά σύνδρομα των λεγόμενων «νοικοκυραίων», που στην πλειονότητά τους επικροτούν τη νομοθεσία κατά της κουκούλας και ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση για τη μείωση της εγκληματικότητας, που τους τρομάζει.

Μια ανάσα...

Καθώς όλοι οι σχεδιασμοί για πρόωρες εκλογές έχουν πέσει στο κενό, το Μαξίμου και η Ρηγίλλης έχουν στραμμένο το βλέμμα στις ευρωεκλογές. Ο στόχος είναι ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα, που θα δώσει στην κυβέρνηση μιαν ανάσα και θα της επιτρέψει να ξαναδεί το θέμα των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο, πριν πάρει τα νέα μέτρα που ζητάει η Κομισιόν και καταρτίσει τον πολύ αυστηρό προϋπολογισμό του 2010.

Η γραμμή που έχει δοθεί στα κορυφαία στελέχη είναι να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ. «Η Ν.Δ. είναι και θα παραμείνει πλειοψηφικό ρεύμα», δήλωσε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στη συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ για τις εργασιακές σχέσεις. «Δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια. Ούτε πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη νικηφόρα στρατηγική του μεσαίου χώρου. Η Ν.Δ., χρόνια τώρα, έχει οριοθετήσει τη σχέση της με τα άκρα. Τη σχέση της αυτή δεν τη διαπραγματεύεται με κανέναν και για τίποτα», τόνισε.

Ο Γ. Λούλης, σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής του Κ. Καραμανλή, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα ekloges.gr, γράφει για τον μεσαίο χώρο: «Για το ΠΑΣΟΚ η "συμφιλίωση" Παπανδρέου-Σημίτη έκλεισε μια δευτερεύουσα πληγή, για τη Ν.Δ. το κλείσιμο της πόρτας στον κ. Καρατζαφέρη αποτέλεσε μια πρωτεύουσα στρατηγική κίνηση, με δεδομένη την κρισιμότητα της μάχης του μεσαίου χώρου, όπου βραχυχρόνια, αλλά και μακροχρόνια, κρίνονται οι πολιτικές κυριαρχίες».

Η «σιωπηλή»

Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ανέφερε: «Αφήνουμε το γήπεδο ανοιχτό σε κάθε ακραία φωνή να καπηλευτεί τα όσα συμβαίνουν. Ταυτόχρονα, αγνοούμε τις ανάγκες, τις απαιτήσεις, τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Το ότι είναι σιωπηλή, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να την αγνοούμε. Το ότι δεν κλείνει δρόμους, δεν καίει και δεν ανατινάζει, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να την υποτιμούμε».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. Λ. Ζαγορίτης προανήγγειλε ότι «οι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν» και πρόσθεσε: «Οπως διαπιστώνετε, ο κόσμος θέλει την εφαρμογή του νόμου, θέλει αποτελεσματικότητα, θέλει αυστηρή τιμωρία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ 3-5% δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις