Ηλεκτρονική Έκδοση

Για ηθική αυτουργία για τη βία και την αυθαιρεσία κατηγορούν τον πρωθυπουργό οι Οικολόγοι

Σε επίσημη ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ως ηθικό αυτουργό για την βία και την αυθαιρεσία.

Όπως εξηγούν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε σημερινή ανακοίνωση τους ο πρωθυπουργός είναι ο ηθικός αυτουργός για τα χθεσινά κρούσματα βίας και αυθαιρεσίας καθώς αποφάσισε να διατηρήσει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Υπουργό που έχει συνδέσει το όνομά του με την αδικαιολόγητη χρήση βίας κατά πολιτών, και τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας στα σώματα ασφαλείας.

“Η απόφαση αυτή δημιούργησε εύλογες απορίες για το εάν επιδιώκεται η επιβράβευση των επικίνδυνων μεθόδων που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ σε βάρος των πολιτών. Μέθοδοι που έρχονται να θυμίσουν στους Έλληνες πολίτες εποχές περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών” αναφέρει η ανακοίνωση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους η  σημερινή εικόνα του κέντρου της Αθήνας δεν θυμίζει ούτε  ευρωπαϊκή ούτε ευνομούμενη χώρα καθώς “η μετατροπή της συντεταγμένης πολιτείας σε αστυνομικό κράτος που αντί για τον πολίτη υπερασπίζεται με έκνομα μέσα τα εκβιαστικά διλήμματα της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων δανειστών της, αποτελούν στοιχεία έκπτωσης της δημοκρατικών θεσμών και ομολογία της αδυναμίας της κυβέρνησης να περιφρουρήσει την έννομη τάξη με σεβασμό προς τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ακόμα απαντήσεις για τις εικόνες με κουκουλοφόρους με σιδηρολοστούς να συνοδεύονται από αστυνομικούς στο προαύλιο της Βουλής, την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που έχουν καταγραφεί να πετούν πέτρες στους πολίτες και δακρυγόνα μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος και την άμεση κατάργηση της χρήσης δακρυγόνων για την καταστολή ταραχών όπως είχε προαναγγείλει το Δεκέμβριο του 2009 ο προκάτοχος του κ. Παπουτσή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ακόμα από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον κ. Χρήστο Παπουτσή από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να απαιτήσει την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σαν ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για την σημερινή εξευτελιστική για το Σώμα και τη χώρα εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική αστυνομία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Ντοκουμέντο: ΜΑΤ φυγαδεύουν κουκουλοφόρους στο προαύλιο της Βουλής!