Ηλεκτρονική Έκδοση

Το αμόκ βίας και χημικών από αστυνομία και κουκουλοφόρους κατήγγειλε στη βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Σε σημερινή τοποθέτηση του στη βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι το αμόκ της βίας και των χημικών, στο οποίο συμπράττουν αστυνομικές δυνάμεις και κουκουλοφόροι πλήττει τον ελληνικό λαό και το μαζικό ειρηνικό κίνημα των “Αγανακτισμένων”.

Σύμφωνα με τη σημερινή παρέμβαση του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη στην συζήτηση που διεξαγόταν στην Ολομέλεια της Βουλής “το αμόκ βίας και χημικών στο οποίο συνέπραξαν δυνάμεις αστυνομικής αυθαιρεσίας και  κουκουλοφόροι, είτε είναι βαλτοί, είτε όχι, πλήττει τον ελληνικό λαό και το μαζικό ειρηνικό κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών”.

“Ακολουθείτε μία πολύ κακή και αντιλαϊκή πολιτική που παράγει τη βία της ανέχειας και της ανεργίας. Όμως, η παράταξή μας, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχει επιλέξει ένα σαφή δρόμο, τους ειρηνικούς πολιτικούς αγώνες. Γι’ αυτό λέμε «όχι στη βία», «όχι στους βανδαλισμούς», «όχι στους προπηλακισμούς»!” συνέχισε ο βουλευτής του Συριζα.

Συμπληρώνοντας ότι “οι κουκουλοφόροι είναι αντίπαλοί μας, αντίπαλοι της αριστεράς, πάντα και τώρα και παλιότερα και στο μέλλον. Γι’ αυτό παρακαλώ να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια συκοφάντησης και στοχοποίησης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτήν την ώρα, αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα”.

Κατείγγειλε ακόμα ότι η προβοκάτσια σε βάρος του ειρηνικού κινήματος των αγανακτισμένων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, κλιμακώθηκε εχθές και συνεχίζεται σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σχέδιο και θα έπρεπε η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες εκτόνωσης, απεγκλωβισμού των ειρηνικών διαδηλωτών, έτσι ώστε να τερματιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας.

“Έχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα που λένε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έσπρωχναν τους κουκουλοφόρους και σήμερα και χθες και την περασμένη Τετάρτη μέσα στο σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών. Και είναι ειρηνικοί διαδηλωτές που αφόπλισαν ή απομόνωσαν πολλές φορές τους κουκουλοφόρους ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους παρακολουθούσαν και καμιά φορά χαριεντίζονταν κιόλας. Αυτά τα θέματα πρέπει να τα δείτε” είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, τόνισε ότι  παρότι διαφωνεί με τη στάση του Αλέκου Αθανασιάδη, θα ήθελε να εκφράσει την ανθρώπινη συμπαράσταση εκ μέρους της παράταξής του και να επισημάνει ότι ακόμη με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτικών τους προϊσταμένων δεν έχουν τιμωρηθεί, δεν έχουν καν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη αυτοί που προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον Κωστή Χατζηδάκη, ούτε καν αυτοί που προπηλάκισαν και τραυμάτισαν τον Γιάννη Παναγόπουλο.

Συμπληρώνοντας ότι “και επειδή υπήρξαν και διάφοροι προκλητικοί και ανόητοι που θέλησαν να τα χρεώσουν αυτά σε βάρος μας και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σας λέω από αυτό το βήμα, ότι εμείς θα εγκαλέσουμε την Κυβέρνηση αν όσους επιτίθενται και ασκούν φυσική βία σε πολιτικά πρόσωπα, τους αφήσετε να συνεχίσουν να δρουν ατιμώρητοι”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ντοκουμέντο: ΜΑΤ φυγαδεύουν κουκουλοφόρους στο προαύλιο της Βουλής!