Ηλεκτρονική Έκδοση

Έρευνα σε βάθος υπόσχεται ο αρμόδιος νομικός για την τραγωδία στην Κύπρο Π. Πολυβίου

Τη διεξαγωγή έρευνας σε βάθος και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν ακόμη σε πολιτικούς αν χρειαστεί υποσχέθηκε σήμερα ο νομικός Πόλυς Πολυβίου, τον οποίο διόρισε το υπουργικό συμβούλιο για να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Βενιζέλος».

 Μιλώντας στο ΡΙΚ, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ένα προσεκτικό πόρισμα, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, θα προσθέσει ένα πρώτο λιθαράκι στην επούλωση των πολύ επικίνδυνων πληγών στο πολιτειακό σύστημα» και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει και θα κρίνει κατά πόσον η κυβέρνηση ή αξιωματούχοι της «υπηρετώντας την οποιαδήποτε πολιτική, έθεσαν εν κινδύνω τη ζωή πολιτών».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από την ερευνά του μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο θα εξετασθούν λεπτομερώς όλα τα έγγραφα και ακολούθως θα γίνουν δημόσιες ακροάσεις μαρτύρων για διασαφήνιση ορισμένων σημείων, που προκύπτουν από τα έγγραφα.

"Η έρευνα, θα καλύψει τα πάντα και θα φθάσει έως το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας του κατέστησε σαφές ότι θέλει να ερευνήσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου.

Επίσης, επισήμανε ότι είναι πρόδηλο πως υπάρχουν ευθύνες και πρόσθεσε ότι αν διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες θα τις παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένος να καταλογίσει τις πολιτικές ευθύνες, ώστε αυτοί που ευθύνονται να παραιτηθούν ή να παυθούν.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Κύπρος: Καταπέλτης κατά Χριστόφια το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
Χριστόφιας: Δεδομένη η απολογία μου για την τραγωδία