Έντυπη Έκδοση

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Και με 200 βουλευτές θα βρείτε εσείς δουλειά;»

Δημοψήφισμα-κοροϊδία χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα αυτό που φέρεται να μελετάει να διοργανώσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, καλώντας συγχρόνως τον πρωθυπουργό «αν θέλει να δοκιμάσει τη θέληση του λαού, ας κάνει εκλογές».

«Αυτό είναι "όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε"», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στους ναυτεργάτες του πλοίου «Φαιστός» και συνέχισε: «Θέλει να κάνει ένα δημοψήφισμα να κοροϊδέψει τον κόσμο και να υφαρπάξει διάφορα "Ναι" για να τα χρησιμοποιήσει ως συναίνεση».

Η ίδια αναρωτήθηκε για τα θέματα που θα τεθούν μέσω του δημοψηφίσματος και απάντησε: «Οι 300 βουλευτές να γίνουν 200! Και μόλις γίνουν 200 εσείς θα βρείτε δουλειά και υψηλούς μισθούς! Θα βάλει π.χ. να βελτιωθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Οσους θέλουν να διασώσουν τους διασώζουν, αν θέλουν κάποιον θα τον στείλουν φυλακή. Και τι θα αλλάξει στη ζωή των εργαζομένων; Θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Θα τον κάνει χειρότερο. Θα φέρει λοιπόν μερικά τέτοια, η εκλογή ας πούμε του Προέδρου της Δημοκρατίας ενδεχομένως να είναι άμεση. Τίποτα από αυτά δεν αφορούν την τσέπη και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τάχα θα σοβατίσουν το πολιτικό σύστημα και θα γίνει πιο έντιμο, πιο ηθικό».

Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε επίσης ότι θα βάλουν θέματα για «μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να βάλουν και το καμποτάζ, αξιοποιώντας αντιθέσεις που έχουν δημιουργήσει μέσα στον λαό. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε οι ναυτεργάτες, φταίνε οι ταξιτζήδες. Τέτοια ερωτήματα».

Με αφορμή τις κινητοποίησεις των ιδιοκτητών ταξί και των ναυτεργατών η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε ότι για το ΚΚΕ «δεν υπάρχει γενικά οικονομία της Ελλάδας. Υπάρχει οικονομία της Ελλάδας η οποία απαρτίζεται από τους καπιταλιστές και από κει και πέρα είναι οι εργαζόμενοι, είτε μικροί επιχειρηματίες είτε εργατοϋπάλληλοι. Και όταν η οικονομία πάει καλά οι εργαζόμενοι δεν ικανοποιούνται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με βάση τα κέρδη που βγαίνουν στην οικονομία. Και όταν είναι σε κρίση τότε χάνουν και αυτές τις παραχωρήσεις που τους είχαν κάνει σε μια καλύτερη περίοδο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ