Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο • Την Τετάρτη ενημερώνεται η Βουλή

Γ. Παπανδρέου: «Καταστήσαμε το χρέος διαχειρίσιμο»

«Απαλλάχθηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας», δηλώνει ο πρωθυπουργός

Τελευταία ενημέρωση:

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε στις 1:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και συνιστούν «ένα τεράσιο βήμα μπροστά» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

"Πετύχαμε ιστορικής σημασίας αποφάσεις" και "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο", είπε ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ υπογράμμισε ότι: "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία'.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χθεσινή συμφωνία αποτέλεσε προσωπικό του στοίχημα, το οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα, κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και διευκρίνισε ότι στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε "έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας".

Ενημερώνει τη Βουλή την Τετάρτη

Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Παπούλιας: Τώρα αρχίζει η δουλειά

 "Η Ευρώπη ξύπνησε [...] τώρα αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει και να βάλουν όλοι πλάτη για την ανάπτυξη του λαού και της Ελλάδας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρψθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την κρίση χρέους.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανάπαυσης στις δάφνες, σημειώνοντας πως... αυτές γρήγορα μαραίνονται.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών του τελευταίου ενάμιση χρόνου και πρόσθεσε ότι αξιολογήθηκε θετικά η συνέπεια και αξιοπιστία της χώρας. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προτίθεται τώρα να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές για τη χώρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

7 σχόλια

1 Ο/Η Γ.Μ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Προχώρα και ας διαφωνεί μαζί σου το ...ALTER!!
΄Ολοι κατανούν γιατί
2 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Προχώρα κι ας διαφωνεί μαζί σου το 90% του ελληνικού λαού.

Όλοι κατανοούν γιατί συνεχίζεις απτόητος. Οι ιθαγενείς μάλιστα το λένε κι αλλιώς: "Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ..ος μας".
3 Ο/Η Αγύριγο κεφάλι έγραψε: (πριν 8 έτη)
KAΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπάρχουν άνθρωποι ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εμφανίζονται εις τας ιστοσελίδας των εφημερίδων ως δήθεν "σχολιαστές".
'Ομως, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, το πως θα υποβαθμίσουν κάθε κυβερνητική επιτυχία ή έστω και την προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πως θα την λοιδορήσουν και το πως και μόνο – με της πλάκας επιχειρήματα ή και καθόλου- θα υβρίσουν τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του.
Οι άνθρωποι αυτοί, είτε κινούνται από ΜΟΝΙΜΗ και πατροπαράδοτη οικογενειακή πολιτική εμπάθεια, είτε έχουν τεράστια οικονομικά συμφέρονται από το εάν έλθει η ΝΔ στην εξουσία, είτε είναι τεμπέληδες και τους έχουν τάξει διορισμό στο ΔΗΜΟΣΙΟ, όταν έλθει η ΝΔ στην εξουσία, οπότε θα αρθούν οι περιορισμοί, ή θα καταστρατηγηθούν για αυτούς και θα παρακαμφθούν, είτε ήσαν στα stage και τώρα αυτά καταργήθηκαν.
ΔΕΝ θέλουν να δουλέψουν ΤΩΡΑ σε... "όποια και όποια" δουλειά.
Θέλουν ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Εσείς όμως, φίλοι αναγνώστες, εν όσω αυτοί ΔΕΝ αποκαλύπτουν την κομματική τους ταυτότητα και δήθεν παριστάνουν εδώ τους "αγανακτισμένους" ή τους δήθεν "αντικειμενικούς τρίτους" και χωρίς αιτιολογημένο ΚΡΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν την Κυβέρνηση της Χώρας και τον κ. Πρωθυπουργό, ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ τελείως και μόλις βλέπετε τα γνωστά τους πλέον ψευδώνυμα, ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ κακοήθη και προπαγανδιστικά (εμμέσως) υπέρ ΝΔ "σχόλια" τους.
Y. Γ Εγώ, έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου. Υποστηρίζω την ΕΚΑΣΤΟΤΕ, εκλεγμένη από τον κυρίαρχο λαό μας Ελληνική Κυβέρνηση , όχι γιατί συμπαθώ το κόμμα, από το οποίο αυτή προέρχεται , αλλά διά να δυνηθεί απερίσπαστη αύτη να επιτελέσει, όσο το δυνατόν, καλύτερο ΕΡΓΟ, προς όφελος της Ελλάδος μας.
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Επιτέλους, η Ευρώπη ξυπνάει και περιορίζει την ασυδοσία των αγορών. Επιτέλους να υπάρξει σύνεση και στην Ελλάδα να δούμε τα χάλια μας και να σταματήσουμε να παραληρούμε..Κατά κάποιο τρόπο μας έσωσαν χωρίς να θέλουμε να σωθούμε...
5 Ο/Η Elpinwr έγραψε: (πριν 8 έτη)
Επιτέλους, η Ευρώπη ξυπνάει και περιορίζει την ασυδοσία των αγορών. Επιτέλους να υπάρξει σύνεση και στην Ελλάδα να δούμε τα χάλια μας και να σταματήσουμε να παραληρούμε..Κατά κάποιο τρόπο μας έσωσαν χωρίς να θέλουμε να σωθούμε...
6 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αν εξαιρέσεις τους σκληροπυρηνικούς του δικομματισμού και τα δεκανίκια τους... όοοοολοι οι άλλοι πολίτες μιλούσαν για διαγραφεί του χρέους.
7 Ο/Η Τάσσος Γκούμας έγραψε: (πριν 8 έτη)
Είναι μεγάλη ανάγκη να δείξει ο Λαός ότι καταλαβαίνει.
Ερώτημα: Μπορούσαμε να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος και μας χάρισαν το 20%;
Αυτό θα ήταν πραγματικό κούρεμα.
Τώρα απλά μας αφαίρεσαν από το χρέος εκείνα που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε, μήπως δουλέψουμε περισσότερο και πληρώσουμε τα υπόλοιπα.
Αυτό όμως για να γίνει θέλει κόμμα και κυβέρνηση που να βάζει το Εθνικό όφελος πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον και επιστροφή των κλεμμένων για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνώντων και εκείνων που θα δουλέψουν για να βγάλουν τα χρεωστούμενα και αυτά που θα κλαπούν στη συνέχεια.
Είναι δηλ. νόμιμο και ηθικό να αφαιρούν 10% από το εφ’ άπαξ, που είναι ο κουμπαράς από γνωστές πηγές των συνταξιούχων, και δεν είναι νόμιμο και ηθικό να φέρουν πίσω ένα τμήμα από τα 600δις καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία αγνώστου προσπορισμού;
Βέβαια σ’ αυτό δεν απαντούν οι ιθύνοντες και οι δημοσιογράφοι των δελτίων ειδήσεων όταν τους τίθεται το θέμα.
Όταν τους ετέθη το θέμα από τον κύριο Ν. Φωτόπουλο καμιά απάντηση ή σχόλιο, όπως συνηθίζουν να κατατροπώνουν τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Σε κάτι τέτοια ‘’ποιούν την νήσσαν’’, αφήνουν το ενοχλητικό θέμα να περνάει γρήγορα, 4-5 δευτερόλεπτα και μετά άλλο θέμα.
Η απορία είναι πόσο θα ανεχθεί τους κοτζαμπάσηδες ο Λαός και με τι τρόπο θα κατορθώσει να τους ξεφορτωθεί.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 7

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
Δεν θα πληγούν τα Ταμεία, υποστηρίζει η κυβέρνηση
«Διορθωτικές κινήσεις» κατά τον Σαμαρά οι αποφάσεις της συνόδου
ΚΚΕ: Δεν μπαίνει πάτος στο βαρέλι
ΣΥΡΙΖΑ: Επισπεύδεται η επιλεκτική χρεοκοπία
ΔΗΜ.ΑΡ.: Επιβεβαίωσαν την αποτυχία του Μνημονίου
ΛΑ.ΟΣ.: Στο γύψο η χώρα για 50 χρόνια
Δημοκρ. Συμμαχία: Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα, η απόφαση της Συνόδου
Οικολόγοι Πράσινοι: Η Ελλάδα παραμένει στην τεχνητή αναπνοή