Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντιδράσεις κομμάτων για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Τελευταία ενημέρωση:

Για ισοπέδωση της κοινωνίας και εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων κάνει λόγω η πλειοψηφία των κομμάτων μετά τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

Μετά τις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών που αφορούσαν στις αποφάσεις του αποψινού υπουργικού Συμβουλίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα.

 

Για "μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.  
 
"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική και εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνο που τώρα έχει χάσει το ταλέντο της και στην κοροϊδία... Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα..." αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης.
 
"Η Νέα Δημοκρατία, στις επιμέρους γενικόλογες εξαγγελίες, θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά. Όπως στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στο ενιαίο μισθολόγιο, στην πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων. Θυμίζουμε, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που -όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας- η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη". 
Για "θράσος της κυβέρνησης να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους" κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. "Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού", συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι "κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει".

Ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΝ, δήλωσε: "Η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου σε ένα υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεπουλήσει τη χώρα και να ισοπεδώσει την κοινωνία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη λαίλαπα που με αυτάρεσκο κυνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Η μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ενωτικοί κοινωνικοί αγώνες για την ανατροπή τους πριν τα διαλύσουν όλα".

Η Δημοκρατική Αριστερά υπογραμμίζει: "Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι "σηκώνουν πολύ ψηλά τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών". Με τα μέτρα όμως που επαναλαμβάνουν ότι θα προωθήσουν, υποστέλλουν οριστικά τη σημαία της κοινωνικής αντοχής και αποδοχής".

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε: "Είναι προφανές ότι, εκτός από τους Έλληνες, η κυβέρνηση κορόιδευε και τους εταίρους της. Επειδή τα ψέματα τελειώνουν γρήγορα, έφτασε η ώρα να μάθουμε στην πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Οι λεονταρισμοί του κυρίου Βενιζέλου, δεν κρύβουν πια ότι οι δεσμεύσεις σε ανεφάρμοστες απαιτήσεις είναι μονόδρομος προς την χρεοκοπία. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν τα φορολογικά βάρη δεν πέφτουν στους λίγους, εάν παταχθεί η διαφθορά, και εάν δεν κατασπαταλούνται οι φυσικοί πόροι. Στους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, απαντάμε με προτάσεις για μια βιώσιμη οικονομία, που σέβεται τον άνθρωπο και την φύση".

Το ΛΑΟΣ έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο φάνηκε ποιος έχει το "πάνω χέρι". Ο κ. Βενιζέλος ποδηγετεί πλέον το ΠΑΣΟΚ και ό,τι ήθελε προκύψει... Μετά από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκύπτει ότι έχει εξασφαλίσει κάποια πράγματα από την εσωτερική πολιτική σκηνή. Ό,τι πρόκειται να γίνει, αν περιβάλλεται από φως, ο ΛΑΟΣ θα το στηρίξει. Μην διανοηθούν όμως να προχωρήσουν στο σκοτάδι. Θα μας βρουν απέναντι."

Την ικανοποίησή της εξέφρασε, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, η  Ντόρα Μπακογιάννη από τη Δημοκρατική Συμμαχία, εδηλώνοντας πως: "Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επιτέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα. Λυπάμαι που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας."

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Απόφαση γενικής κατεδάφισης και εκποίηση των υλικών
Η κυβέρνηση αποφάσισε ό,τι διέταξε η τρόικα