Ηλεκτρονική Έκδοση

Η οικογένειά του ζητεί να βγει από το αρχείο η υπόθεση

«Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»

Την ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των υποκλοπών ζητεί η οικογένεια του εργαζόμενου στη Vodafone, που βρέθηκε κρεμασμένος στις 9 Μαρτίου 2005. Είναι πεπεισμένοι ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.

"Η δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης" δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξαν ότι ο Κώστας Τσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, ανέφεραν ότι έχουν στα χέρια τους ιατροδικαστικές εκθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως δεν υπήρξε απαγχονισμός . "Πιστοποιούν ότι τα στοιχεία δεν δημιουργούν πεποίθηση αυτοκτονίας, αντίθετα ενέχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε εγκληματική πράξη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι το σχοινί με το οποίο κρεμάστηκε δεν βρίσκεται καν στο φάκελο της δικογραφίας αλλά παραμένει στην κατοχή της οικογένειας, επισημαίνοντας τις σοβαρές παραλείψεις στο σκέλος της έρευνας. Σημείωσαν ότι έφερε ναυτικούς κόμπους, υπογραμμίζοντας ότι ο θανών δεν ήξερε να τους δένει.

Ο Νικ. Κωνταντόπουλος σημείωσε πως ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη "συνδέεται αιτιωδώς με την αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος".

"Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας", δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος της  Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει λάβει απόφαση να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή της η Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Τάχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την ΕΥΠ, ότι αρνείτο να στείλει τα στοιχεία που είχε στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Εκτίμησε ότι αφετηρία της υπόθεσης ήταν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να αγοράσει το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Παναγιώτης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλά κρασιά. Τώρα που το θυμηθήκατε... τα πουλάκια πέταξαν. Εδώ κατασκόπευαν τον τότε εν ενεργεία πρωθυπουργό και ούτε καν σηκώθηκε από τον καναπέ του Playstation του (θυμηθείτε τον όλο έπαρση λόγο, στη Βουλή, παρακαλώ!, του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone τότε, του Κορωνιά), υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τώρα; Με τέτοια κρίση και ευάλωτες εθνικές θέσεις ποιος θα τολμήσει να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο;
2 Ο/Η Εξεγερμένος 45ης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αυτά τα ζητήματα λύνωνται μόνο πολιτικά, άρα καμιά κυβέρνηση προερχώμενη από το ισχύων πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιπτωση να τα λύσει.

Ο Τσαλικίδης πεθανε και κανείς και τίποτε δεν δεν θα οδηγήσει στο φυσικό εκτελεστή του.

Τους ηθικούς αυτουργούς, αντίθετα, τους γνωρίζουμε όλοι.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση υποκλοπών