Ηλεκτρονική Έκδοση

Λοβέρδος: Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα

Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπέδειξε ως την αιτία της γραφειοκρατίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι 1 εκατ. υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα 10 εκατ. των πολιτών.

"Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση. Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ’ την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα.".

Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι "χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει" και πως "όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται".

Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν οι νομοτεχνικές αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας. "Το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι είναι εντάξει η σύμβαση αλλά ότι η συμπληρωματική έχει προβλήματα. Έχουμε λόγους να καταγγείλουμε την σύμβαση, ο ανάδοχος έχει οικονομικά προβλήματα, η αλλαγή όμως είναι ένα «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το». Είμαι σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προσαρμοστώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταστήσω όσο μπορώ πιο έγκυρη την συμπληρωματική σύμβαση για να μην χρειαστεί να τις καταγγείλω - και αν το καταφέρω έχει καλώς. Αν όχι, θα πάω πίσω θα χάσουμε χρήματα, θα εγκαταλείψουμε το κέντρο επιχειρήσεων", τόνισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος καταφέρθηκε και κατά της "μακάριας" -όπως τη χαρακτήρισε- περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που, σύμφωνα με τον ίδιο, "κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά".

Το παραλήρημα Λοβέρδου συνεχίστηκε με αφορμή την παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλου για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία. "Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες", ανέφερε.

"Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση. Ξεχάσαμε, και αρχίσαμε και λέγαμε αν είχε πυροσβεστήρα ή δεν είχε πυροσβεστήρα - και στο υπουργείο Εργασίας, το θέμα ήταν αν είχε πυροσβεστήρα και είχε πάρει κανονικά όλα τα μέτρα. Εγώ είπα, αφού πήγατε και ελέγξατε την MARFIN, ελάτε να ελέγξετε το υπουργείο Εργασίας και πηγαίνετε να κάνετε και έναν έλεγχο σε όλα τα υπουργεία. Κύριε Γιαννόπουλε, αν έπεφτε βόμβα μολότωφ στο υπουργείο της οδού Σταδίου, δεν θα έμενε κανένας", πρόσθεσε.

Επίσης, προειδοποίησε με άρση της βεβαίωσης καλής λειτουργίας του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", με αφορμή την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του επιχειρηματία Γιώργου Αποστολόπουλου, υπέρ της παραμονής της μαιευτικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Θύελλα» αντιδράσεων για τις δηλώσεις Λοβέρδου

Την έντονη αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Το θέμα μονοπώλησε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη να αποφεύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος διερωτήθηκε "αν η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου". Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ανέφερε: "Το ερώτημά μου είναι πολύ σοβαρό σε ότι αφορά την αλαζονεία της κυβέρνησης ή μελών της. Είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτό τον τρόπο και να μιλάτε για συντεχνίες για κάθε επαγγελματική ομάδα που αντιστέκεται; Να αντιληφθείτε ότι το βάρος στις πλάτες σας είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεστομίζετε αυτές τις φράσεις. Αν το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει τις ταχύτητες της μεταπολίτευσης είναι θέμα αυτής της αίθουσας, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από εκεί μέχρι να καθυβρίζουμε την ελληνική κοινωνία".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για "ακροδεξιό παραλήρημα" του Ανδρέα Λοβέρδου.

"Κατάπτυστες" χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης.

Από την πλευρά του ο παριστάμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις. "Ομολογώ ότι δεν μπορώ να σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου. Δεν το συνηθίζω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του. Δεν τις ξέρω όμως τις δηλώσεις του και δεν τις σχολιάζω", τόνισε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

63 σχόλια

61 Ο/Η Ηλίας Κ. έγραψε: (πριν 10 έτη)
> Η ισοπεδωτική εξομοίωση και η γενικευμένη απόδοση χαρακτηρισμών σε ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο κάποια κοινή ιδιότητά ή χαρακτηριστικό τους, είναι η ουσία του ρατσισμού.
> Αυτά σε σχέση με τον κ. Λοβέρδο, που εκτιμά ότι με τις δηλώσεις του διερμηνεύει το κυρίαρχο δημόσιο αίσθημα της τρέχουσας στιγμής και ως εκ τούτου τον θεωρώ λαϊκιστή.
> Καλό θα ήταν όμως, όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει ήσυχη την συνείδησή του και δικαίως θίγεται από τις κατηγορίες, να μην συγκαλύπτει αλλά να αναδεικνύει και την αναντίρρητη πραγματικότητα ότι, πολύ μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα, σε όλους τους επιμέρους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι το προσωπικό καθαριότητας, δεν εκπληρώνει ούτε τα στοιχειώδη καθήκοντά του.
> Δυστυχώς, διαχρονικά στην χώρα μας αποθεώνουμε και αποκαθηλώνουμε με μεγάλη επιπολαιότητα και χωρίς μέτρο.
62 Ο/Η George έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο κ. Λοβέρδος έχει 1000% δίκιο! Τελεία και παύλα.
Μακάρι και άλλοι από τους 300 να είχαν το θάρρος
να μην είναι υποκριτές συμεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου της Ν.Δ. που για ψηφοθηρικούς λόγους λέει άλλα αντί άλλων.
Εύγε στον κ. Λοβέρδο.

Ας σημειωθεί ότι δεν είμαι με το κυβερνών κόμμα, αλλά συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Λοβέρδο. Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι στη Βουλή μη υποκριτές. Δεν υπάρχουν όμως! και γι' αυτό το λόγο δεν χρειαζόμαστε 300 αλλά μόνο 51 βουλευτές και 9 (Γερουσία) να ελέγχουν του 51!
63 Ο/Η xaris έγραψε: (πριν 9 έτη)
Και για πες μου George (Νο62) τους 1 εκατομύριο δημοσίους υπαλλήλους ποιος τους διορησε? Άντε ρε το μόμολο το Λοβέρδο. Έχει διαλύσει πλήρως τον τομέα της Υγείας και μιλάει ακόμη. Είχα και έχω μικρό παιδί με σοβαρή ασθένεια που τρέχουμε εδώ και ένα χρόνο στο νοσοκομείο. Τέτοια διάλυση στα νοσοκομεία δεν έχω ξαναδεί. Όλα βασίζονται στο φιλότημο των γιατρών. Καραγκιόζηδες όλοι σας.....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 63

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης