Ηλεκτρονική Έκδοση

Η νέα ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»

To enet.gr γυρίζει σελίδα

Σας καλωσορίζουμε στη νέα ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Σας καλούμε να περιηγηθείτε στο νέο μας δικτυακό σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τις καινούριες υπηρεσίες που αναπτύξαμε για εσάς. Εάν παρουσιαστούν προβλήματα, παρακαλούμε δείξτε κατανόηση. Θα είναι προσωρινά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τα σχόλια και τη γνώμη σας. Αλλωστε αυτό κάνατε κατά τη δοκιμαστική λειτουργία και μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστούμε.

Στις 31 Αυγούστου 1995, η Ελευθεροτυπία ήταν η πρώτη αθηναϊκή εφημερίδα που έκανε το ηλεκτρονικό της βήμα (είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η «Μακεδονία» στη Βόρειο Ελλάδα). Την εποχή εκείνη το Ίντερνετ στην Ελλάδα ήταν άγνωστη λέξη για πολλούς και οι συνδέσεις γίνονταν με modem και ταχύτητες της τάξης των 14 και 26 Kpbs.

Σήμερα το Ίντερνετ είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, εργαζόμαστε…

Η νέα ηλεκτρονική μας έκδοση έχει στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο «θαυμαστός καινούριος κόσμος», παρέχοντας αξιόπιστη και πλήρη ενημέρωση με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία.

Το 1995, για το λανσάρισμα του δικτυακού μας τόπου γράφαμε στην εφημερίδα: «Τα μέσα διάδοσης της πληροφορίας μπορεί να αλλάζουν, αλλά η βασική πρώτη ύλη είναι πάντα η ίδια: Η ενημέρωση, η οποία πρέπει να είναι έγκυρη, αξιόπιστη, συνεπής και αναλυτική ώστε να υπηρετείται η Δημοκρατία και το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση. (…) Θέλουμε η ηλεκτρονική μας έκδοση να αποτελέσει στον λεγόμενο κυβερνοχώρο την ίδια πολυφωνική δημοσιογραφική παρουσία που έχει το έντυπο στον ελληνικό και όχι μόνο χώρο».

Ο στόχος αυτός παραμένει αναλλοίωτος. Φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία για να παρέχουμε την ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση την οποία παρέχουν η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Στο νέο site θα βρείτε:

 • - Την ύλη των έντυπων εκδόσεων της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», όπως και πριν. Η διαφορά είναι ότι τώρα πλέον θα βρείτε πλούσιο συνοδευτικό υλικό μαζί με τα περισσότερα άρθρα (σχετικά κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο), ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία «κοινωνικής δικτύωσης» για να μοιραστείτε τα άρθρα, να τα στείλετε με e-mail ή να τα αποθηκεύσετε. Η ύλη των εντύπων παρουσιάζεται (δοκιμαστικά σε αυτή τη φάση) και σε μορφή PDF και e-paper.
 • - Συνεχή ενημέρωση όλο το 24ωρο με την πλήρη ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία.
 • - Η παρουσίαση όλων των θεμάτων γίνεται με έναν εύχρηστο τρόπο, ώστε δίπλα σε κάθε άρθρο να εμφανίζονται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ειδήσεις: Σχετικά άρθρα, παλαιότερες ειδήσεις για το ίδιο θέμα, άλλες ειδήσεις στην ίδια κατηγορία, διευθύνσεις από το διαδίκτυο κ.ά. Όλα τα θέματα ταξινομούνται σε θεματικές ενότητες, ώστε να είναι απλούστερη και ευχερέστερη η αναζήτηση της πληροφορίας που σας ενδιαφέρει.
 • - Παρουσιάζουμε μια εξελιγμένη μορφή «συνδρομής» στο περιεχόμενό μας, μέσω της λειτουργία RSS, με την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν εξειδικευμένα. Μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητής μέσω RSS για τα θέματα που αφορούν σε μια κατηγορία (π.χ. Πολιτική), σε μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα (π.χ. Οικονομική κρίση) ή ακόμα και για ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. η ποδοσφαιρική ομάδα που προτιμάτε).
 • - Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε και τα δικά σας σχόλια. Για τεχνικούς λόγους η σχετική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το επόμενο διάστημα οι λειτουργίες του νέου μας site θα εμπλουτίζονται διαρκώς.

 Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικές και μη, δείτε και το κείμενο της βοήθειας, που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

2 σχόλια. Σχολιάστε!

1 Ο/Η Γιάννης Χερουβείμ έγραψε: (πριν 12 έτη)
καλορίζικο!
2 Ο/Η Στέφανος Πατέλης έγραψε: (πριν 12 έτη)
Καλή Αρχή

Σχολιάστε


μέχρι 5000 χαρακτήρες

Το Enet.gr παρέχει τη δυνατότητα στους αναγνώστες - επισκέπτες του να σχολιάζουν ορισμένα από τα θέματα που αναρτώνται στην ηλεκτρονική έκδοση.
Ο κάθε αναγνώστης - επισκέπτης μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα και να διατυπώνει τις απόψεις του. Δεν μπορεί, όμως, αυτή η ελευθερία του λόγου να εκφυλίζεται σε ασυδοσία.
Έτσι, το Enet.gr διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων, που περιέχουν:

 • -Ύβρεις, απειλές και -γενικώς- φράσεις που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.
 • -Αναφορές σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή σε «γεγονότα» που -εξ ορισμού- δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.
 • -Εκτενείς αναφορές σε θέματα, γεγονότα και καταστάσεις που δεν σχετίζονται με το θέμα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.-
 • -Παραπομπές (links) σε διευθύνσεις ή και δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων ή εντύπων.

Επίσης, το Enet.gr, για λόγους καλύτερης επικοινωνίας με το σύνολο των αναγνωστών - επισκεπτών του, διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει κείμενα:

 • -Ιδιαιτέρως μακροσκελή.
 • -Γραμμένα σε άλλη, πλην της ελληνικής, γλώσσα ή με λατινικούς ή άλλους, πλην ελληνικών, χαρακτήρες.
 • -Γραμμένα με κεφαλαία γράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, το Enet.gr παρακαλεί τα όποια σχόλια να μην ξεφεύγουν από τις παραπάνω προδιαγραφές και να μην υπερβαίνουν τα όρια της στοιχειώδους ευπρέπειας και σεβασμού, τόσο προς τους εργαζόμενους - συντελεστές του όσο και προς τους πολυπληθέστατους αναγνώστες - επισκέπτες του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Στο διαδίκτυο