Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευ. Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψεις νέων μέτρων «άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος» εντός του έτους, ώστε η χώρα να πετύχει το στόχο για το έλλειμμα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Αναγνώρισε ότι για τις αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων ευθύνη έχουν και οι υστερήσεις που υπήρξαν.

Χαρακτήρισε «ανυπόστατα» τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «υπάρχει μόνον ένας δρόμος: η φυγή προς τα εμπρός και για εμάς, ως χώρα, αλλά και για την ευρωζώνη συνολικά».

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό και τους συντελεστές αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο μείωσής τους υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσουν αλγοριθμικά κριτήρια για τον προσδιορισμό εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών. Για τον ΦΠΑ επιμένει σε νέο αποδεκτό σύστημα απόδοσης και είσπραξης που πρέπει να γίνει άμεσα αποδοτικό. Υπογραμμίζει ότι η ενιαία φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση μπορεί να φέρει δικαιοσύνη και για αυτό θα δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι δεν είναι καιρός για «πολιτικές υστεροβουλίες και προσωπικά σχέδια» και έθεσε το ερώτημα αν «όντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εκλογές».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Υπουργείο Οικονομικών
Γυμναστική
Για το ίδιο θέμα
Φόρος και στο κάθε κεραμίδι!