Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Πλήρης χρεοκοπία της πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας

«Το νέο “χαράτσι” με την επιβολή τέλους στην ακίνητη περιουσία, ο τρόπος που δρομολογήθηκε και η ανακοίνωσή του την επομένη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αποτελεί χειροπιαστή ομολογία πλήρους χρεοκοπίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

"Αφού βύθισαν τη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην ύφεση, μειώνοντας δραματικά τους μισθούς σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, αφού μετέτρεψαν τις συντάξιμες αποδοχές σε επιδόματα φτώχειας, η Κυβέρνηση επανέρχεται με νέο κεφαλικό φόρο, καλώντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν για άλλη μια φορά, την ώρα που όλοι ομολογούν ότι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο", προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Επισημαίνει ότι "ειδικότερα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μετά τις άγριες και ισοπεδωτικές μειώσεις των μισθών, που η Κυβέρνηση φαίνεται ότι θα συνεχίσει με τη θεσμοθέτηση του νέου μισθολογίου και θα κυμανθούν πιθανότατα από 35% έως 40%, βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές απολύσεις, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, η οποία όπως όλα δείχνουν θα επεκταθεί στα όρια του στενού Δημόσιου Τομέα, και θα οδηγήσουν σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα την ανεργία. Η επιλογή αυτή είναι προκλητική αν λάβει κανείς υπόψη του, εκτός των άλλων, ότι η ανεργία έχει ήδη ξεπεράσει το 20% σε πραγματικά επίπεδα. Έτσι, δεν είναι τυχαία η αναφορά του πρωθυπουργού 'τουλάχιστον ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια'. Όμως, με αυτή την πολιτική, όχι μόνο θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος λιτότητας - ύφεσης - ανεργίας, αλλά με μαθηματική ακρίβεια η χώρα, η πραγματική οικονομία και οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε χρεοκοπία".

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, "το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημοσίων Επιχειρήσεων, οι καταργήσεις, οι συγχωνεύσεις και η συρρίκνωση Φορέων του Δημοσίου, οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων συμπολιτών μας -κυρίως χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών δυνατοτήτων- από την πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά, ενώ παράλληλα υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας".

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς και όσους θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να εντείνουν τους αγώνες για να αποτρέψουν τις νέες κοινωνικά καταστροφικές επιλογές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΑΔΕΔΥ
Για το ίδιο θέμα
Φόρος και στο κάθε κεραμίδι!