Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική για νέα μέτρα

Τελευταία ενημέρωση:

Νέα μέτρα αναμένεται να κλειδώσουν κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μία ημέρα μετά την αιφνίδια επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο, απ' όπου επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, και το μπαράζ τηλεφωνημάτων και ανακοινώσεων που ακολούθησε. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος νωρίτερα πραγματοποίησε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Κατά τη σύσκεψη, αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Πολωνία και οι πιέσεις που άσκησαν οι Ευρωπαίοι για νέα μέτρα, ενώ εντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης για την στάση της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα.

Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συμμετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, είχε σύσκεψη με το οικονομικό του επιτελείο στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών για αποτίμηση της κατάστασης έπειτα και από τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του νέου μέτρου επιβολής φόρου στα ακίνητα και για το κατά πόσο μπορεί αυτό να εφαρμοσθεί και να αποδώσει καθώς και τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να φέρει στην οικονομία.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και Παντελής Οικονόμου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Επίσης πριν από τη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακύρωση της επίσκεψης Παπανδρέου στις ΗΠΑ και η εσπευσμένη επιστροφή του Γ. Παπανδρέου οφείλεται στην κακή εξέλιξη που είχε η συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ στην Πολωνία, για τα ελληνικά θέματα της 6ης δόσης και του επόμενου δανείου. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ευ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο Εurogroup.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, με τον εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν να δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Άρον άρον επιστροφή Γιώργου στην Αθήνα