Ηλεκτρονική Έκδοση

Αύριο στην Επιτροπή της Βουλής το Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ

Τα υπόλοιπα έξι μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ θα προσέλθουν άυριο στις 4 το απόγευμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλή, όπου προσήλθε σήμερα ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το τελευταίο εφόσον, όπως είπε, κατατεθεί σχετικό γραπτό αίτημα από τα δύο πέμπτα των βουλευτών, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Την πρόταση έκαναν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Μακρυπίδη και Κώστα Γείτονα που έκαναν λόγο για προσπάθεια πρόωρης εξεταστικής επιτροπής.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ερωτηθείς στο περιστύλιο της Βουλής για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε: 
 
«Μετά τις σοβαρές καταγγελίες για τα στατιστικά στοιχεία και την «ενός ανδρός αρχή» στην ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να οργανωθεί από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ακρόαση με βάση το άρθρο 41Α του κανονισμού. Να κληθούν όχι μόνο όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ που επιχειρείται η καρατόμησή τους, αλλά και ο τότε αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου».
 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
«Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»