Ηλεκτρονική Έκδοση

Πυρ ομαδόν κατά των νέων μέτρων από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Για αναξιοπιστία της κυβέρνησης και έγκλημα κατά του λαού έκαναν λόγο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή, αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το ΠΑΣΟΚ. Η Λιάνα Κανέλλη, του ΚΚΕ, ανέβηκε στο βήμα με ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί, σχολιάζοντας ότι κοστίζουν 1000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελής οικογένεια.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας τόνισε πως «ο νέος φόρος, ο έκτος στα ακίνητα, αναδεικνύει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά του υπουργού Οικονομικών».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «θα αφυδατώσει πλήρως την ήδη στεγνή αγορά και θα βαθύνει και άλλο την ύφεση. Θα αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικός, αφού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος η περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων. Καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντλήσει ισοδύναμα ποσά, όπου τα έσοδα είναι αυξημένα, από το ΕΤΑΚ του 2009 και από τον ΦΑΠ του 2010 και του 2011. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος  του ΚΚΕ σχολίασε πως «δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και προχωρά στην υλοποίηση ενός συνειδητού εγκλήματος σε βάρος της εργατικής τάξης, σε βάρος του λαού μας». Η Λ. Κανέλλη, φέρνοντας το ψωμί και το γάλα δήλωσε πως «0,60 το ψωμί και το γάλα 2 ευρώ. Σε ένα χρόνο, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ μόνο γι’ αυτά».

Την πράξη αυτή χαρακτήρισε γελοία λίγο αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ.

Σχεδιασμό για μισθούς Ανατολικής Ευρώπης και τιμές Γερμανίας "βλέπει" ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, πως εκτίναξε συνειδητά το έλλειμμα.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Μαγειρεύουν μονιμοποίηση στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα