Ηλεκτρονική Έκδοση

Αιχμές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την ενημέρωση Βενιζέλου στο ΚΤΕ

Γκρινιάζουν, αλλά δεν καταψηφίζουν

Τη γκρίνια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ άκουσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που ενημέρωσε το ΚΤΕ του κόμματος, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση νέων μέτρων. Παρά τα παράπονα και τις αιχμές οι «πράσινοι» βουλευτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καταψηφίσουν τα νέα χαράτσια.

Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει, αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα δήλωσε ο Δημήτρης Κουσελάς, προσθέτοντας: "Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε αξίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι για τα πάντα. Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ απολύσεις".

Από την πλευρά της η Βάσω Παπανδρέου τόνισε: "6 δόσεις, 6 φορές σώσαμε τη χώρα. Πόσες φορές ακόμα; Υπάρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους."

"Είναι παιδαγωγικό δηλαδή το μέτρο της εφεδρείας εφόσον έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος; Για να μας συνετίσει η Μέρκελ; Έτσι όπως πάμε τρέχουμε με 200 πάνω στον τοίχο", σημείωσε η Τόνια Αντωνίου.

Σε αστοχίες και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης απέδωσε την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και εσωτερικά η Μιλένα Αποστολάκη. Επισήμανε δε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται επιβεβλημένη η λήψη νέων μέτρων συνεχώς. "Ποιος φταίει που επί δύο χρόνια δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και τώρα πως θα ολοκληρωθούν αυτές με χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές που επιτρέπουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μιλά για ξεπούλημα;", αναρωτήθηκε.

"Το πιο οδυνηρό είναι ότι η κοινωνία εξάντλησε τα αποθέματα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.", τόνισε ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιντζέρης ανέφερε: "Γνωρίζοντας ότι η πράξη είναι το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου που να ανοίγουν τον δρόμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την οποία θα στηρίζουν τουλάχιστον δύο κόμματα".

"Στο μέσο της διαδρομής είναι σαν να κιοτέψαμε. Στη μέση όμως δεν σταματάς γιατί βουλιάζεις. Η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Κώστας Γείτονας.

"Πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σε διάστημα που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη χώρα να γίνουν εκλογές", τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Την «επαναθεμελίωση» του φορολογικού συστήματος, ζήτησε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ενώ πρότεινε να ενταχθεί σε αυτό ως μόνιμο στοιχείο ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Από την πλευρά της η Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επί δύο χρόνια ψήφιζε, τώρα οφείλονται εξηγήσεις σε αυτήν ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας γίνει γνωστό το σχέδιο ώστε να πειστούμε να ψηφίσουμε, είπε ο Μιχάλης Τζελέπης. Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ πρότεινε επίσης την εξαίρεση των συνταξιούχων και των ανέργων από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και την απόδοση ευθυνών στους υπουργούς που απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων τους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

8 σχόλια

1 Ο/Η (Πεινα)λέων έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μπα, μυριστήκαν εκλογές οι Μαυρογυαλούροι;
Ας υποσχεθούμε κάτι κι εμείς αυτή τη φορά:
"θα σας εξαφανίσομεν..."
2 Ο/Η rovespiere έγραψε: (πριν 8 έτη)
1.) Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ! (2.) Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. (3.) Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα. (4.) Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. (5.) Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!! (6.) Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. (7.) Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. (8.) Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. (9.) Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. (10.) Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο). (11.) Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. (12.) Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. (13.) Τηλεφωνική ατέλεια. (14.) Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. (15.) Δωρεάν διόδια. (16.) Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ..... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ !!!!
3 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Το θράσος ορισμένων καθαρμάτων δεν έχει όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα καθάρματα είναι όλοι τους. Θα τους έλεγα κοπρόσκυλα αλλά είμαι φιλόζωος.
4 Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Προσωπικα πιστευω οτι οι ηλιθιοι Ελληνες παλι αυτους τους συμασιουχους της τροικας και του ΔΝΤ θα ψηφισουν, καθως και Samarako.
5 Ο/Η Μάνος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Κοοοτ-κοτ-κοτ !!!
6 Ο/Η θεοφιλος θερμη έγραψε: (πριν 8 έτη)
Εχει δικαιο ο Σταθης οταν τους λεει ανδρεικελα.
7 Ο/Η kp έγραψε: (πριν 8 έτη)
"οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά..."

Απίστευτος ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας, αλλά για την περίπτωσή σας πρέπει να εφεύρουμε καινούριες λέξεις!
8 Ο/Η Πανουλής Διον. έγραψε: (πριν 8 έτη)
Χειρότερη συντεχνία από την των βουλευτών δεν υπάρχει.
Από τη μια κατακεραυνώνουν τις συντεχνίες των επαγγελματιών & των εργαζομένων γιά τις διεκδικήσεις τους, που επιβαρύνουν το κράτος, και από την άλλη γιά τα δικά τους μηδέν κι άς είναι να καταστραφεί όλος ο ελληνικός λαός.
Αλήθεια, άν συμβεί αυτό, από πού
1. θα εισπράττουν (ποιόν θα φορολογούν);
2. πως θα κυκλοφορούν ως δήμιοι ανάμεσα στα "θύματά" τους;
3. δεν αποτελούν μέρος αυτού του λαού που στενάζει και με την δουλικότητά τους στο ΚΟΜΜΑ τον σπρώχνουν στην απόγνωση και την καταστροφή;
Συμπερασματικά, και μακάρι να κανουμε πολλοί λάθος, ΜΟΝΟ την τσέπη τους κοιτάνε.
Άςε προσέχουν λοιπόν γιατί οι ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ γι΄αυτούς ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 8

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Μαγειρεύουν μονιμοποίηση στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα