Έντυπη Έκδοση

Γιόγκα και χαμάμ τέλος στη... Βουλή

Στον αστερισμό της εργασιακής εφεδρείας πρόκειται όπως διαφαίνεται να ενταχθεί και η Βουλή. Αν και οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, συνεργάτες του Φ. Πετσάλνικου υπενθύμιζαν χθες παλιότερη δήλωση του προέδρου του Κοινοβουλίου, ο οποίος ανέφερε ότι και στην περίπτωση της Βουλής θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται και για το στενό δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι του μεγάρου θα ενταχθούν και στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως άλλωστε προβλέπεται για τους εργαζομένους στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή η επίσπευση της συζήτησης του προϋπολογισμού του κράτους προκαλεί ανάλογο αποτέλεσμα σ' ό,τι αφορά και τον Προϋπολογισμό της Βουλής.

Μια πρόγευση για το τι θα περιλαμβάνει έδωσαν χθες στελέχη του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι δαπάνες για το νέο έτος θα μειωθούν κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο ποσό είχε κοπεί και για τον τρέχοντα προϋπολογισμό σε σχέση με εκείνον του 2010.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ύψος δαπανών κυμάνθηκε το 2011 στα 197.988.000 ευρώ έναντι 218.092.200 ευρώ το 2010.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις τμημάτων, συμπτύξεις, ακόμη και καταργήσεις υπηρεσιών, με στόχο να γίνει αφ' ενός πιο αποτελεσματική η λειτουργία τους και αφ' ετέρου να επιτευχθεί μεγαλύτερη περιστολή στις δαπάνες.

Πλήγμα αναμένεται να υποστούν και όσοι επισκέπτονται το γυμναστήριο και αυτό διότι λόγω των αρνητικών δημοσιευμάτων ο κ. Πετσάλνικος σκέπτεται σοβαρά να καταργήσει διάφορα προγράμματα, όπως η γιόγκα, το πιλάτες και το χαμάμ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή