Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη η Κατσέλη

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ με την κυβέρνηση να μετράει μια απώλεια, καθώς η Λούκα Κατσέλη έκανε πράξη τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πήραν μέρος 298 βουλευτές, με 154 να ψηφίζουν "ναι" και 144 "όχι".

To άρθρο 37 πέρασε με 153 ψήφους. Το "όχι" που είπε η Λούκα Κατσέλη -παρά το... ψηστήρι που δέχθηκε από τον υπουργό Οικονομικών μέχρι κυριολεκτικά στο παρά πέντε-, κόστισε τελικά τη θέση της στο ΠΑΣΟΚ. H ίδια νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεση της στο συγκεκριμένο άρθρο με την ομιλία της στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής διάβασε επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει πως "δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά εθνικής ευθύνης για την διαπραγμάτευση που θα κάνουμε" και με την οποία ενημερώνει ότι η Λούκα Κατσέλη "πλέον δεν περιλαμβάνεται στην σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ".

Νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει τροπολογίες για αλλαγές σε επιμέρους ζητήματα.

 

Κατσέλη: Δεν διαπραγματεύομαι θέματα αρχών και συνέπειας

Την λύπη της για τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας πως το «όχι» που είπε στο άρθρο 37 ήταν θέμα αρχής και συνέπειας.

Η ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη για τη διαγραφή της έχει ως ακολούθως:

Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Η επιστολή διαγραφής της Λ. Κατσέλη

Θέμα εθνικής ευθύνης χαρακτήρισε την σημερινή ψηφοφορία ο πρωθυπουργός, αιτιολογώντας τη διαγραφή της Λ. Κατσέλη.

Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού :

Κύριε Πρόεδρε,

Η σημερινή ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου, όπως και η χθεσινή επί της αρχής, δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι θέμα εθνικής ευθύνης. Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες.

Για τη διασφάλιση της 6ης δόσης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των άμεσων δημοσιονομικών μας αναγκών. Για την απομάκρυνση του κινδύνου της χρεοκοπίας και την ομαλή πορεία της χώρας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο.

Για το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας, για το μέλλον των παιδιών μας. Η κυβέρνηση, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την ενσωμάτωση αλλαγών και προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους βουλευτές και την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την δήλωση και σε εμένα ότι έχει αμετάκλητα αποφασίσει να μην υπερψηφίσει συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου, σας ενημερώνω κ. Πρόεδρε, ότι από σήμερα η βουλευτής Λούκα Κατσέλη δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

39 σχόλια

31 Ο/Η βασίλης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Στ'αλήθεια νιώθω την ανάγκη να πω πως τέτοιον θρίαμβο του Κακού, δεν έχω ξαναζήσει σ'αυτήν εδώ την χώρα. Άνθρωποι αδίστακτοι, μεγαλοσχήμονες, νάνοι με εγωισμό γιγάντων, που μόλις κι αντέχουν να αναπνέουν μέσα στα υπολλείματα αυτά της δημοκρατίας που αναγκαστικά πρέπει να μας αφήσουν,
μεθόδευσαν για άλλη μια φορά, παγερά και χωρίς την παραμικρή τύψη, τον βιασμό ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού που βγήκε κατά εκατοντάδες χιλιάδες, μπας και γίνει το θαύμα και πέσουν οι δικτατορίσκοι που τον εξιντώνουν και τον υποβιβάζουν ανεπανόρθωτα στο όνομα της δήθεν σωτηρίας του, για να βρεθεί αίφνης στην δολοφονική μανία των ακροδεξιών παρακρατικών τραμπούκων. Και τότε ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε. Και τότε ο λαός γύρισε πίσω στο ξεχαρβαλωμένο του σαλόνι, για να δει για άλλη μια φορά στην τηλεόραση τους τυράννους του να γιορτάζουν τη νίκη τους εις βάρος του.

Τί θα μας σώσει τέλος πάντων απ'αυτά τα θηρία; πρέπει να περιμένουμε το θαύμα που ποτέ δεν θά'ρθει; Όταν βρέθηκα μπροστά στην ωμή επίθεση βίας που δέχθηκαν τα παιδιά του ΠΑΜΕ από τα κακοποιά και τελείως σιχαμερά ακροδεξιά παράσιτα,για την οποία είμαι σίγουρος πως ο μοχθηρός πρωθυπουργός ήταν απολύτως ενήμερος, σκέφτηκα πως τελικά η Ιστορία, κάθε άλλο παρά ως φάρσα επαναλαμβάνεται. Εκτός αν οι ζογκλέρ της είμαστε εμείς, οι της μεσαίας τάξης που ακόμα στεκόμαστε μπρος στις τηλεόρασεις μας, που ακόμα κάνουμε μια βόλτα ως περαντζάδα απ'τις πορείες διαμαρτυρίας, ή ούτε καν κι αυτή, νομίζοντας πως η μπόρα κι ο κυκλώνας που ακόμα έρχεται θα μας περάσουν ξυστά. Γι'αυτό και δεν είμασταν ένα εκατομμύριο σήμερα έξω απ'την Βουλή αυτή, την πιο επαίσχυντη, την πιο πραξικοπηματική, την πιο ολέθρια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Συγνώμη αν ήμουν φλύαρος, αλλά η απελπισία δεν χωρά σε δυο τρεις κουβέντες.
32 Ο/Η storm5-7 έγραψε: (πριν 8 έτη)
Λούκα, δείξε το σωστό δρόμο! Μπράβο σου!
33 Ο/Η Μιχάλης o σοφός έγραψε: (πριν 8 έτη)
εντάξει παιδιά? φωνάξατε σκούξατε σκίσατε τα ρούχα σας? χαρήκατε που κάνατε μια τρυπα στο νερό, κάνατε την Αθηνα των συμπολιτών σας κόλαση, ξοδέψατε μερικά εκατομμύρια του κράτους κλπ? αύριο πάλι στις δουλειές σας ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΚΔΙΚΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
άντε περαστικά σας...
34 Ο/Η γιαννης έγραψε: (πριν 8 έτη)
κοματοκύνα? καλοοοο..
35 Ο/Η Μάνος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αφρίστε, συκοφαντήστε, γρυλλίστε κι άλλο κατά του ΚΚΕ, εμπρός, τα ποσοστά του ανεβαίνουν, κίνσορες τραμπούκοι και παπαγαλάκια !!!
36 Ο/Η Γεώργιος Α. Βλάχος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Γεώργιος Α. Βλάχος
Δε διέγραψε το ΠΑΣΟΚ την κυρία Λουκά Κατσέλη, διότι δεν του πέφτει λόγος, διότι δεν του επιτρέπεται να διαφωνήσει ή δεν έχει την τόλμη να αντισταθεί.Την κυρία Κατσέλη διέγραψε ο Πρωθυπουργός κύριος Γεώργιος Παπανδρέου.Επειδή δεν είναι η πρώτη διαγραφή παρόμοιας μεθόδου,μου θυμίζει οθωνική νοοτροπία.Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να γιορτάζει την τρίτη του Σεπτέμβρη ως μέρα της ίδρυσής του διότι προσβάλλει την 3 του Σεπτέμβρη του 1843 και τους ήρωές της, ή να αλλάξει τη σελίδα.
Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Βλάχος
37 Ο/Η Xios έγραψε: (πριν 8 έτη)
Περασε το πολυνομοσχεδιο ,παρολο που ολοι τους συμφωνησαν οτι ειναι απαραδεκτα τα Μετρα. Γιατι; Ας τα παρουμε ολα με την σειρα τους και με απλοτητα,διοτι και τα Πολιτικα Παραμυθια απλα ειναι.
Οι Μεγαλοι Ξενοι Παραμυθαδες , Γερμανο-Γαλλοι κλπ ,φιλτατοι μας , τα μελλοντικα αφεντικα μας ανα Ευρωπην , θελουν να γινουν παντου γραφεια ευρεσεως Εργσιας , με συμβολαια 6 μεχρι 11 μηνων , με αποδοχες1000 € ακαθαριστα η 400 € τον μηνα ανευ ασφαλησης.Παντα μεσο του γραφιου Εργασιας.Στην Γερμανια λεγονται ειρωνικα Γραφεια Σκλαβων.
Σκλαβοι ελευτερης εκμεταλευσεις. Πολιτικους του κολου ειχαμαι ,Πολιτικους με την μεγαλητερην Χολεραν , Ψευδους,Ανηθικοτητας.Ακομη και μεσα στον Ναον της
Δημοκρατιας περνανε Νομους Δικτατοριας.Ο Παπαδοπουλος και ο Πατακος τον Σεβαστiκαν αυτοι Σημερα καθoλoυ.
38 Ο/Η Γεώργιος Α.Βλάχος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Γεώργιος Α. Βλάχος
Δε διέγραψε το ΠΑΣΟΚ την κυρία Λουκά Κατσέλη, διότι δεν του πέφτει λόγος διότι δεν του επιτρέπεται να διαφωνήσει ή δεν έχει την τόλμη να αντισταθεί.Την κυρία Κατσέλη διέγραψε ο Πρωθυπουργός κύριος Γεώργιος Παπανδρέου.Επειδή δεν είναι η πρώτη διαγραφή παρόμοιας μεθόδου,μου θυμίζει οθωνική νοοτροπία.Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να γιορτάζει την τρίτη του Σεπτέμβρη ως μέρα της ίδρυσής του διότι προσβάλλει την 3.του Σεπτέμβρη του 1843 και τους ήρωές της, ή να αλλάξει τη σελίδα.
Διατελώ με εκτίμηση,Γεώργιος Α. Βλάχος
ΥΓ.:Το πρωτοέστειλα στις 21.10.2011, 21:13
39 Ο/Η Ιωάννα έγραψε: (πριν 8 έτη)
Τελικά και οι εφημερίδες παπαγαλάκια είναι το σχόλιο μου δεν σας άρεσε????? και το κάνατε γαργάρα όπως και πολλά άλλα σ' αυτή την κοινωνία.
Ντροπή σας!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 39

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
ΠΑΣΟΚ