Ηλεκτρονική Έκδοση

Πόλεμος Παπαρήγα-Παπουτσή για τους «κουκουλοφόρους»

Τελευταία ενημέρωση:

Καταγγελία σε βάρος της Αστυνομίας για συμμετοχή αστυνομικών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, έκανε απόψε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Να προσκομίσει στοιχεία ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής από την Αλέκα Παπαρήγα.

"Χθες βράδυ στις 2 έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχε ομάδα στυνομικών και κουκουλοφόροι, τώρα θα μου πείτε είναι κουκουλοφόροι που είναι σε σύνδεση με την αστυνομία, ή είναι αστυνομικοί που ντύθηκαν κουκουλοφόροι, και οι οποίοι πανηγύριζαν και έλεγαν τους φάγαμε" δήλωσε η κ.Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι "την ίδια μέρα στη Σανταρόζα, υπήρχε ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της και έβαλε κουκουλοφόρων".

Οι δηλώσεις της Γ.Γ του ΚΚΕ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή ο οποίος ζήτησε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας.

Λίγο μετά την καταγγελία της κ. Παπαρήγα ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι τα όσα είπε αποτελούν «εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες» και κάλεσε τη Γ.Γ του ΚΚΕ να προσκομίσει στη Βουλή και την κυβέρνηση όσα στοιχεία διαθέτει.

"Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας", είπε ο κ. Παπουτσής σε ανακοίνωσή του.  

Τέτοιες πρακτικές όπως αυτές που καταγγέλονται "είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας", αναφέρει  προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΚΚΕ
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Για το ίδιο θέμα
Προκαταρκτική για τις καταγγελίες Παπαρήγα
Σε κλοιό παλλαϊκού “όχι”, η Βουλή του “ναι”
Παπαρήγα: Τίποτα δεν μας σταματά