Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενότητα και συναίνεση ξαναζητάει ο Βενιζέλος

Με δηλώσεις του περί ενότητος, συναίνεσης και στήριξης από τα πολιτικά κόμματα της συμφωνίας για «κούρεμα» του χρέους κατά 50% ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να τονίσει την ανάγκη για «ανόρθωση της πατρίδας» χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αναφορά στην ασαφή τοποθέτησή του προ ημερών περί 180 ψήφων.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή, έστω κι ένας υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης που δεν θέλει κι αυτός να βάλει την υπογραφή του στην απαλλαγή του έθνους μας από ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού βάρους του δημοσίου χρέους. Αυτό το νόημα είχαν και όλες οι δηλώσεις που είχαμε κάνει και ο Πρωθυπουργός και εγώ σε συνεννόηση μαζί του τις προηγούμενες μέρες" είπε ο κ. Βενιζέλος σε δήλωση κατά τη συνέντευξη τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Καταφέρθηκε κατά όσων τις προηγούμενες ημέρες είχαν τοποθετηθεί αρνητικά στις όποιες αποφάσεις της συνόδου κορυφής των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης λέγοντας ότι "όσοι έσπευσαν να τοποθετηθούν αρνητικά την ώρα που εμείς ζητούσαμε συναίνεση και στήριξη για να είναι ισχυρότερη η διαπραγματευτική θέση της χώρας, νομίζω ότι σήμερα θα έχουν μετανοιώσει".

Ωστόσο αναφέρθηκε στην "γενναιοδωρία" της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αλλά, επειδή η στιγμή είναι σημαντική και επειδή πρέπει να μας διακρίνει πάντα μια μεγάλη πολιτική και εθνική γενναιοδωρία, η θέση μας είναι πάντα μια θέση ενότητας και συναίνεσης γιατί πρέπει να πορευτούμε ως τόπος και να ανορθώσουμε την πατρίδα μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%