Ηλεκτρονική Έκδοση

Κουβέλης: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία

«Η απόφαση εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν, όμως, σε εκκρεμότητα τα μεγάλα ζητήματα της παρατεταμένης βαθιάς λιτότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους. Δηλαδή ένα ζήτημα που αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, για την απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα στη Σύνοδο της Κορυφής.

"Εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα και να παραμένει διεκδίκηση η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Στο βαθμό που δεν θα πρόκειται για τεχνική βοήθεια, αλλά για μία βαριά εποπτεία, αυτή θα πρέπει να αποκρουστεί", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία. "Ίσως έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενότητα, στην ουσιαστική συνοχή της. Αυτή η Ευρώπη χρειάζεται για τα κράτη μέλη της και για τους λαούς της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοκρατική Αριστερά
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%