Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπαρήγα: Η πτώχευση αποφασίστηκε, όλα τ' άλλα είναι κοροϊδία

Τελευταία ενημέρωση:

«Αποφασίστηκε η πτώχευση και όλα τα αλλά είναι κοροϊδία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών και καταλόγισε θράσος στον πρωθυπουργό το «να πει ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με τα μέτρα». Η χθεσινή απόφαση είναι «ελεγχόμενη πτώχευση που κατά τη γνώμη μας μπορεί να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση» είπε σε συνέντευξη τύπου για τις αποφάσεις της Συνόδου.

Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα συμβιβασμό με τους εκπροσώπους των τραπεζών που δεν θα δώσει λύση στην κρίση χρέους και θα επιβραδύνει κι άλλο την ανάπτυξη.

Όπως υποστήριξε βαθαίνει ο ανταγωνισμός εντός της Ένωσης με διαμόρφωση δύο πόλων, που συμφωνούν μεταξύ τους μόνο για να τσακίσουν τους λαούς.

Για τις τράπεζες είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρηματοδοτηθούν με 30 δισ. και πως "ενδεχομένως από το παράθυρο να πάρουν κι άλλα". Το ότι θα μεγαλώσει η κρατική παρέμβαση δεν λέει τίποτα, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Και 100% να ήταν οι τράπεζες στο κράτος την ίδια πολιτική θα είχαν απέναντι στον λαό, αλλά, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός πια σαφέστατα. η μερική κρατικοποίηση θα οδηγήσει στην εξυγίανση των τραπεζών. Τα σπασμένα του κουρέματος θα τα πληρώσει ο λαός και τα μερίδια των τραπεζών θα δοθούν σε τράπεζες χωρών της ΕΕ και ενδεχομένως όχι μόνο".

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό "να έχει την άμεση ετοιμότητα για αντεπίθεση" και σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι "οι εκλογές πρέπει να γίνουν για το λαό ένα εφαλτήριο" και "να τσακίσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία"

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

14 σχόλια

11 Ο/Η Μάνος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Διχαστείτε, κάποιο συνέλληνες, αν τη βρίσκετε τόσο να να σκίζεστε, μόνοι, συγχισμένοι, τρομαγμένοι, στη δουλειά για να τους αγοράζετε τα μεταξωτά τους κοστουμάκια με τα οποία σας κουνάνε το δάχτυλο και τα λάιφσταϊλ γέλια τους πόσο 'προβλέψιμα' διχάζεται ο Έλληνας.
Τα παιδιά μας λιποθυμούν από ασιτία, εμείς, εκεί, στα φαντάσματα του παρελθόντος, που και εκείνα οι ίδιοι διχαστές δημιούργησαν άλλωστε.
Κάποιοι ντόπιοι και διεθνείς σαπιοκοιλιάδες προβόκαραν τον Αριστερό, νάσου 'μίασμα' η Λαοκρατία και το κοινωνικό κράτος δικαίου. Κάποιοι άλλοι, ίσως και οι ίδιοι, προβόκαραν τον Δεξιό, νάσου 'φασισμός' τα ιδεώδη της Πατρίδας, της Θρησκείας, της Οικογένειας.
Πιάνει σκουλήκι το δέντρο, αντί να κόβουμε το σκουλήκι, κόβουμε το δέντρο ;
Κρίμα.
Ακούς εκεί, λέει, το ΠΑΜΕ, 'έσωσε την αστική δημοκρατία εμποδίζοντας την κατάληψη της Βουλής' !!! Και για δεν πάτε ρε λεβέντες, εσείς που κατά τα άλλα αφρίζετε όταν σας θίγουν την αστική δημοκρατία, να την καταλάβετε αύριο που δεν θάναι το ΠΑΜΕ ; Και ο χειρότερος εχθρός του ΚΚΕ είναι ΚΡΙΜΑ να αφήνει τα μεγαλοσυμφέροντα και τις μαριονέττες τους να σκάνε στα γέλια αν τόσο εύκολα γίνεται εχθρός τους εαυτού του. Στα κομμάτια στην τελική, κόμματα, ετικέτες, σφάλματα, φαντάσματα, όσα και αν μαζεύτηκαν μέσα στα χρόνια. Σάμπως οι γερμαναράδες ας πούμε νάναι αλάθητοι. Η πλειοψηφία του Λαού έχει την ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ (αν δεν την έχει ας πέσουμε από την Ακρόπολη...) όποια και αν είναι η ιδεολογία του καθενός. Αρκεί για πρώτη φορά να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση και όλοι ενωμένοι να τσακίσουμε την κακή προαίρεση.
Δείτε πόσο τιμούν οι Ρώσσοι τα φαινομενικά αντίθετα, από Κόκκινο Στρατό μέχρι Ορθοδοξία, προς δόξα της μητέρας Ρωσσίας.
Δείτε ακόμα πόσο ενωμένο μπλοκ είναι χρόνια ατέλειωτα η διεθνής, παγκοσμιοποιημένη πλέον, ολιγαρχία της εταιρειοκρατίας, και ας σπαράσσονται σαν ύαινες κατά τη μοιρασιά των αιματοβαμμένων λάφυρων -- μετά πάλι ξανά μαζί επιδράμουν.
Ας τους διχάσουμε επιτέλους, με το μη διχασμό μας !
Ας πούμε όλοι μαζί, μέρα πούναι, το μεγάλο ΟΧΙ !
Ζήτω η Πατρίδα !
Ζήτω ο Λαός !
12 Ο/Η JEFFREY έγραψε: (πριν 8 έτη)
Τι να περιμένεις από μία χώρα χρεωκοπημένη που ενώ έχει παγκοσμίως αναγνωρισμένους οικονομολόγους καθηγητές υπουργό οικονομικών έχει συνταγματολόγο
για φανφάρες.
13 Ο/Η ΑΝΤΙΚΛΗΣ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Προτείνω να γίνουμε η Β. Κορέα της Μεσογείου, να πεινάμε όλοι, εκτός από τους, εδώ, Κιμ-Ιλ-Σουνγκ και την παρέα τους.
14 Ο/Η ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε: (πριν 8 έτη)
Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο!
Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Μισθοί πείνας, συντάξεις πρόνοιας, περίθαλψη ανύπαρκτη, καταστροφή απόλυτη της αξίας της εργατικής δύναμης.
Όσοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν ή βολεμένοι είναι ή μακαρίως αφελείς ή ιδεολογικά προβοκάτορες.

Σε κάθε περίπτωση η διέξοδος (για το λαό και τους εργαζόμενους) είναι η πολιτική πρόταση για εργατική - λαϊκή εξουσία. Η πρόταση του ΚΚΕ.

Η διέξοδος αυτή δεν θα επιβληθεί επειδή το λένε οι κομμουνιστές,΄αλλά γιατί οι εξελίξεις θα επιβάλλουν.
Η μόνη σίγουρη και αναγκαία απεμπλοκή από τη σύγχρονη σκλαβιά που επιβάλλει ο καπιταλισμός στους λαούς είναι η ...ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ως κοινωνικοοικομικό σύστημα.
Η απαλλοτρίωση του (κλεμένου) πλούτου των καπιταλιστών και το δίκαιο μοίρασμά του για τις ανάγκες αυτών που τον παράγουν με τα χέρια τους και το μυαλό τους.
Οι εργαζομένοι και ο λαός!

Η άλλη λύση θα είναι η ...αποδοχή της υποταγής στη σκλαβιά που επιβάλλει ο καπιταλισμός.

Ο καθένας διαλέγει... τη λύση και τη διέξοδο που τον συμφέρει !
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 14

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%