Ηλεκτρονική Έκδοση

Διάγγελμα Παπανδρέου το βράδυ

Ενημέρωσε Παπούλια και υπουργικό συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση:

Για τις 8.00 το βράδυ είχε προγραμματιστεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Προηγήθηκε ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια από τον πρωθυπουργό.

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Ε. Βενιζέλος ανέλυσαν την συμφωνία για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ο πρωθυπουργός, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να επιταχύνουν την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου και απέκλεισε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Παραδέχθηκε ότι τέθηκε ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας και διευκρίνισε ότι η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα συνιστά αποκλειστικά τεχνική βοήθεια και δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης της εθνικής κυριαρχίας.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά μερίδας ΜΜΕ λέγοντας ότι υιοθετούν και αναπαράγουν τα επιχειρήματα των τραπεζών και αναπτύσσουν αυτοκαταστροφικό σύνδρομο που προωθεί την διανοητική και συναισθηματική καθήλωση των πολιτών.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε διευκρινίσεις όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και το τι θα γίνει με τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων, για να πάρει την απάντηση πως τα θέματα αυτά δεν έχουν ρυθμιστεί απολύτως και δεν υπάρχει τελική απόφαση καθώς απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.

Προηγήθηκε στις 4.30 το απόγευμα η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Γ. Παπανδρέου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για: "πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό", για "μείωση του βάρους που ο λαός, η μεσαία τάξη, οι πολίτες της χώρας σηκώνουν τα τελευταία χρόνια" και για "μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να δούμε με ελπίδα την επόμενη μέρα, χωρίς τα μεγάλα αυτά βάρη, ώστε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά".

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση τις χθεσινές αποφάσεις λέγοντας ότι υπάρχει ελπίδα για: "να καλμάρουν τις αγορές, τις επιθέσεις και την κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ", επεσήμανε ότι "το όπλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις ήταν οι θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, οι οποίες αναγνωρίζονται πια από όλον τον κόσμο" και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι θέλουν να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής στη χώρα μας, για να συμπληρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Όπως λένε, η επόμενη μέρα θέλει δουλειά...".

Την ίδια ώρα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος.

Τέλος, τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%
Επιμένει να αισιοδοξεί ο Γ. Παπανδρέου: Κερδίσαμε χρόνο...