Ηλεκτρονική Έκδοση

Τσίπρας: Βαθύτερα στην ύφεση οδηγούν οι αποφάσεις της Συνόδου

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν οδηγούν στην ανάπτυξη αλλά βυθίζουν την Ελλάδα βαθύτερα στην κρίση, επισήμανε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του νυχτερινού μαραθωνίου διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο "έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους περισσότερες από 5 φορές" και πρόσθεσε.

"Η κυβέρνηση Παπανδρέου, παντελώς απούσα από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις, προσπαθεί τώρα να μας παρουσιάσει ως παράδεισο όλα όσα επί δύο χρόνια ξόρκιζε ως κόλαση. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι όλες της οι επιλογές ήταν εγκληματικές και μας οδήγησαν τελικά στην ουσιαστική χρεοκοπία" είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτωντας ότι: "Μας έβαλαν στην εθνική περιπέτεια με χρέος στο 115% του ΑΕΠ και στην καλύτερη περίπτωση θα μας βγάλουν φτωχούς, διαλυμένους, ταπεινωμένους με χρέος 120%. Ποιος να τους εμπιστευτεί πως θα πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους;".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε πως οι αποφάσεις της Συνόδου "δεν οδηγούν στην ανάπτυξη" καθώς "βασίζονται σε λάθος συνταγή".

Είναι "αναγκαία η διαγραφή του χρέους για υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, είναι δώρον άδωρον αν πρόκειται να συνεχιστεί μια πολιτική ύφεσης και κοινωνικής κατεδάφισης".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%
Τσίπρας: Το κόστος της κρίσης μεταφέρεται στα ασφαλιστικά ταμεία