Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαμαράς: Εκλεισε ο κύκλος της κυβέρνησης

«Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυαγίου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους ναυαγοσώστες, ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες ως τη "μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχημένης πολιτικής" της κυβέρνησης.

"Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί πως 4 φορές πανηγύρισε που μας έσωσε" είπε αναφερόμενος στην υπογραφή του μνημονίου (τον Μάιο του 2010), τη συμφωνία για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (τον Μάρτιο του 2011), την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου και την προηγούμενη απόφαση  της Συνόδου Κορυφής (τον Ιούλιο του 2011). "Με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου η κυβέρνηση έλεγε πως μπήκε πάτος στο βαρέλι... τώρα πανηγυρίζει για το 'κούρεμα' του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό απέκλειε κατηγορηματικά" είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στην εξέλιξη του χρέους, που κατά τις προβλέψεις θα αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ στο τέλος της δεκαετίας, λέγοντας πως "η κυβέρνηση όχι μόνο μάς έφερε 2 χρόνια φοροεπιδρομών και λιτότητας αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως σε 9 χρόνια θα μας φτάσει στο 2009 και μάλιστα με πολύ χειρότερες συνθήκες και αφού θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας".

Ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του κόμματός του, προσθέτοντας πως "όλα εξαρτώνται από ένα πράγμα, να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκαμψη και για να συμβεί αυτό πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται". Οικονομία και κοινωνία "δεν αντέχουν άλλα 9 χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης" σχολίασε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Οικονομική κρίση
Για το ίδιο θέμα
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%