Ηλεκτρονική Έκδοση

Μ. Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της επετείου

Ως αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος τις σημερινές απρόσμενες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας τονίζοντας ότι σήμερα ο λαός «διατρανώνει το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα» και υπογραμμίζοντας ότι το κράτος «αυτοκαταλύθηκε».

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:

"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.

Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.

Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση.".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

16 σχόλια

11 Ο/Η Ελένη Κουτσιρίμπα έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ο Μανώλης Γλέζος μας συγκινεί , μας εμπνέει με τον εφηβικό κα επαναστατικό λόγο και κυρίως μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν συμβιβάστηκε, δεν στρογγύλεψε τα λόγια του, δεν φοβήθηκε την κόντρα με τον καθωσπεπισμό και το κατεστημένο. Η ζωή και η δράση του συνάδουν απόλυτα με την υποχρέωση (έτσι το αντιλαμβάνονταν τότε) στα χρόνια της γερμανικής κατοχής να ξεκρεμάσει τη σβάστηκα από την Ακρόπολη και να αναρτήσει την ελληνική σημαία .
12 Ο/Η no particular reason έγραψε: (πριν 8 έτη)
Αποτίεις φόρο τιμής στους πεσόντες για την ελευθερία και τη δημοκρατία όταν ζεις αξιοπρεπώς και ελεύθερα. Δε χρειάζονται οι φασιστικής έμπνευσης παρελάσεις. Χορτάσαμε από συμβολισμούς και εθνικιστικούς/στρατιωτικούς φανατισμούς.
Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα για να καταργηθούν οι παρελάσεις.
Σε πόλεμο είμαστε και τώρα. Υπό κατοχή διάγουμε το βίο μας. Απλώς είναι ενδεδυμένα όλα αυτά με το μανδύα της οικονομικής κρίσης και το μπαμπούλα της εξόδου από το ευρώ.
Μέχρι να ακουστεί σοβαρή πολιτική πρόταση, είναι αναπόφευκτο ο κόσμος να αντιδρά στους πολιτικούς φορείς. Ελπίζω χωρίς βία.
Έχουν αναγάγει τα ΜΜΕ σε μείζον θέμα τη ματαίωση της παρέλασης και τον υποτιθέμενο εξευτελισμό της χώρας και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την ευθύνη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος για την κατάσταση της χώρας. Υπεύθυνοι υπάρχουν. Μέχρι να έρθει ο καιρός των εκλογών πρέπει να έχει διαμορφωθεί ένα κίνημα αντίστασης σε αυτή την πολιτική.
Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους από το μακάριο ύπνο του.
13 Ο/Η chris kitsoulis έγραψε: (πριν 8 έτη)
ΜΠΡΑΒΟ κύριε ΓΛΕΖΟ
σας τιμάει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα που αντιστέκεται.
Σας πολεμάνε μόνο οι βολεμένοι δωσίλογοι των καναλιών και τα τσιράκια της κυβέρνησης του άξονα
14 Ο/Η Θανάσης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Γειά σου ρε παληκάρι, Γλέζο!
15 Ο/Η Ishkandar Raskolnick έγραψε: (πριν 8 έτη)
" ΚΑΙ τόλμη θέλει.. ΚΑΙ περίσσεια αρετή Να είναι ΛΕΥΤΕΡΟΣ κανείς ".. και ας μονάχος !...
16 Ο/Η νικος μπαλσακης έγραψε: (πριν 8 έτη)
Σε ποιο μμε είδατε ή ακούσατε τη δήλωση του Γλέζου? Ολα τα πρωτο-κλασα-τα, σιώπησαν εκκωφαντικά. Φοβήθηκαν. Τρεμάμενα μίλησαν ή καλύτερα αναμετάδωσαν τις δηλώσεις περί "αμαυρώματος" και άλλα κουραφέξαλα για να επηρρεάσουν συνειδήσεις. Συμφωνώ 100% με το Γλέζο. Καλημέρα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 16

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αριστερά
Για το ίδιο θέμα
Παρέλαση λαϊκής οργής, κατά του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος