Ηλεκτρονική Έκδοση

Μίκης Θεοδωράκης: Εντελώς υποκριτικό το νέο εύρημα του δημοψηφίσματος

Για υποκρισία, παιχνίδι με τις αντοχές του λαού και χρησιμοποίηση των θεσμών αδιαφορώντας για τις συνέπειες κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας την χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αναφορικά με την νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση έχει πάρει ως τώρα άπειρες σοβαρότερες αποφάσεις, υπογράφοντας συμφωνίες οι οποίες δεσμεύει ασφυκτικά το μέλλον του και υποθηκεύοντας το μέλλον του, χωρίς ποτέ να τον ρωτήσει για τίποτα. 

«Τώρα που ο ελληνικός λαός είναι κυριολεκτικά παγιδευμένος εξ αιτίας της Κυβέρνησης και με τις δικές της υπογραφές, έρχονται να θέσουν υποκριτικά το ερώτημα αν συναινούμε στην τελευταία μόνο συμφωνία που υπέγραψαν τις μέρες αυτές, προσπαθώντας πονηρά να νομιμοποιήσουν αναδρομικά ό,τι αντισυνταγματικό έχουν κάνει ως τώρα και εκβιάζοντάς μας ότι αν δεν συναινέσουμε, θα χάσουμε ό,τι έχουμε, ακόμα και μισθούς και συντάξεις.» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης. 
 
Δείτε εδώ όλη τη δήλωση. 
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Εστω και έτσι (δεμένοι πισθάγκωνα) θα ήθελα να είχα το δικαίωμα να εκφράσω τη γνώμη μου (αρνητική στη νέα σύμβαση) παρά να μη την εκφράσω καθόλου. Θέλετε εκλογές - κανένα πρόβλημα. Αλλά θέλω και δημοψήφισμα έτσι ώστε η κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει καποιους περιορισμούς στη πολιτική που θα ακολουθήσει και όχι να λέει γενικά ότι έχει νωπή την ψήφο του λαού και να δικαιούται να πάρει αντιλαϊκά μέτρα. Θεωρώ ότι η οικονομική πολιτική του κ. Παπανδρέου ήταν τελείως λάθος αλλά τώρα θα συμφωνήσω μαζί του. Θέλω δημοψήφισμα.Είναι ένδειξη δημοκρατίας.
2 Ο/Η Βαΐου Λάμπρος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Υποκριτικό ή όχι το Δημοφήφισμα μου επιτρέπει να αποφασίσω νηφάλια αν θέλω ή όχι την Κινεζοποίησή μου. Οι εκλογές - ανεξαρτήτως αποτελέσματος- θα μου την επιβάλλουν. Και μάλιστα χωρίς να διασφαλίζουν την παραμονή στο Ευρώ - η οποία υποτίθεται οτι κινδυνεύει από το Δημοψήφισμα. Εκλογές ή Δημοψήφισμα?? Ιδού το σημερινό ερώτημα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Σχετικά αρχεία
Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη - 38 KB