Ηλεκτρονική Έκδοση

Τσίπρας: Δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος αλλά εκλογών

«Ο κ. Παπανδρεου και η κυβέρνησή του κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού, μετά την περίφανη στάση κατά τον επετειακό εορτασμό, τελικα σύρεται σε κάλπες. Από ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι "είναι σίγουρο ότι ο λαός θα σηκώσει το ανάστημα του και θα πει συντριπτικό ένα όχι στην πολιτική της λιτότητας, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η η σκέψη ενός αριστερού ανθρώπου έγραψε: (πριν 6 έτη)
Το δημοψήφισμα είναι η μόνη μας ελπίδα να πούμε όχι στη Δανειακή Σύμβαση και να αντισταθούμε, υποστηρίζοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στους κερδοσκόπους και στις τράπεζες σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς να το υποστηρίξει, ξετυλίγοντας παράλληλα τα επιχειρήματα του ΟΧΙ. Οι εκλογές το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι μια χειρότερη κυβέρνηση που θα δεχτεί τη νέα, καταστροφική για τα συμφέροντά μας απεχθή και ταπεινωτική, άκρως αντιδημοκρατική Δανειακή Σύμβαση. Οι κυβερνήσεις Μέρκελ Σαρκοζί διέπραξαν Υβρη. Δρουν παρακάμπτοντας όλους τους άλλους, με αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Αυτάρεσκα και αλαζονικά, σίγουροι ότι έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που λέει «Ναι Σε Όλα», ιδιοποιούνται την εθνική μας κυριαρχία(δηλώσεις Σόιμπλε, ομιλία Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο) και μας διασύρουν λέγοντας πικρές «αλήθειες»(για τις οποίες δεν επιτρέπεται να μην αναλάβουν ΚΑΙ τις δικές τους ευθύνες), ότι μπήκαμε στο Ευρώ με πλαστά στοιχεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.....Χωρίς αποδείξεις, στοιχεία, όπως θα έπρεπε. Γιατί στη δημοκρατία «όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου».Ταυτόχρονα, αφού κατέστρεψαν την Ελλάδα, πάνε να εγκαταστησουν το ΔΝΤ, την Κίνα και την αυτοκρατορική Ρωσία στον πυρήνα του EFSF, με ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και αυτό το κάνουν επειδή ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ. Οι λαοί της Ευρώπης έχουμε απηυδήσει μαζί τους και με τις ιερές-ανίερες συμμαχίες τους. Το ΟΧΙ, κύριοι της Αριστεράς που έχει ουσία, είναι το ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση, βγαλμένο μέσα από την πραγματικότητα του καθενός και όχι από την κομματική διαμεσολάβηση.
2 Ο/Η Πλούσιος Συνταξιούχος. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Τελικά, ο Τσίπρας, δηλαδή ο πιό νεαρός και ''άκαπνος'', είναι ο πλέον σοβαρός.
3 Ο/Η Παυλος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Οτι ειδους καλπες και να ειναι,ο Συριζα δεν θα εχει και μεγαλα οφελη !
4 Ο/Η B.Γ. έγραψε: (πριν 6 έτη)
Πάντως το να γίνει το δημοψήφισμα από μια άλλη κυβέρνηση, είναι πιο λογικό. Δημοψήφισμα έγινε με το 1.000.000 στους δρόμους. Εφόσον δεν έγινε και τυπικά στο πρώτο μνημόνιο, εδώ που φτάσαμε χρειάζονται εκλογές. Αλλιώς ο ΓΑΠ θα χρησιμοποιήσει το όποιο διάστημα μέχρι ένα δημοψήφισμα ως περίοδο νομιμοποίησης υπό αίρεση. Αλλά όλα αυτά μάλλον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση πέφτει
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ