Έντυπη Έκδοση

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

«Θέλουν να σπάσουν τις ελεύθερες πένες»

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Σύντροφος για μια άλλη Ελλάδα»

«Ο κίνδυνος να κλείσει η "Ελευθεροτυπία" είναι κι αυτό σημείο της τραγικότητας των καιρών. Η "Ελευθεροτυπία" αντιπροσώπευε χρόνια τώρα την ελευθεροτυπία και στην πολιτική και στην τέχνη. Ηταν ένας σύντροφος στην πορεία για μια άλλη Ελλάδα».

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

«Γνήσια φωνή ελευθερίας»

«Για μένα η "Ελευθεροτυπία" είναι μια γνήσια φωνή ελευθερίας. Φράζοντας μια τέτοια φωνή, χάνεις ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα. Ειδικά αυτή την εποχή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε διάλυση, το να αφανίζονται θεμελιώδεις λίθοι του τύπου συντελεί στη φίμωση της ελεύθερης φωνής του καθενός από μας ξεχωριστά».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

«Για το καλό της χώρας»

«Ημουν ένα από τα εκατό ιδρυτικά μέλη της "Ε" κι έκτοτε πολλές φορές συνεργάτης της κατά περιόδους... Το να μην υπάρχει πια στον τόπο μας, πράγμα που απεύχομαι μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μου, θα σημάνει την απώλεια κι ενός μεγάλου μέρους της ελευθερίας του τύπου. Σ' αυτήν την κρίσιμη εποχή η "Ε" πρέπει να κυκλοφορεί όχι μόνο για την ενημέρωση των αναγνωστών, ούτε για να μην τρίζουν στον τάφο τα κόκαλα του Κίτσου, αλλά για το καλό της Ελλάδας της ίδιας».

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

«Μαχαιριά ανεργίας, πλήγμα δημοκρατίας»

«Ολα αυτά τα χρόνια η "Ελευθεροτυπία" έγραψε μεγάλη ιστορία και τίμησε τον τίτλο της. Στις σελίδες της διαβάσαμε όσα έκοβαν οι άλλες εφημερίδες. Φιλοξένησε πολλές διαφορετικές φωνές, έδωσε βήμα σε νέους, στήριξε την τέχνη και τα γράμματα. Το λουκέτο στην καλή εφημερίδα είναι μαχαιριά ανεργίας για τους δημοσιογράφους και τεχνικούς της και ένα ακόμη πλήγμα στην όλο και πιο κουτσουρεμένη δημοκρατία μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ

«Καταστροφικό αν κλείσει»

«Το βρίσκω απαράδεκτο αν η "Ελευθεροτυπία" αναγκαστεί να κλείσει. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από εφημερίδες όπως η "Ελευθεροτυπία", που λένε τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, αλλιώς θα παραμείνουν εφημερίδες που είτε είναι φίλες προς την κυβέρνηση είτε είναι εχθροί προς την κυβέρνηση, χωρίς να μπορούν να κάνουν καμιά κριτική. Η "Ε", παρ' όλο που είναι μια εφημερίδα κεντροαριστερή, είχε πάντα ωραία, σωστά άρθρα, που ήταν πάντα κοντά στην πραγματικότητα και την αλήθεια για όσα συμβαίνουν. Πρόσφερε στον αναγνώστη αυτό που είναι απαραίτητο για μια εφημερίδα: Να λέει τι είναι σωστό για σήμερα και τι για αύριο, ιδιαίτερα για αύριο, γιατί το αύριο είναι ακόμη πιο σημαντικό. Και θα είναι πολύ καταστροφικό για την Ελλάδα αν η "Ε" αναγκαστεί να κλείσει»

ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

«Ελεύθερο πνεύμα για όλους»

«Η "Ε" είναι για μένα μια εφημερίδα με ισχυρή δική της φωνή, το ελεύθερο πνεύμα της οποίας είναι απολύτως σεβαστό, ανεξαρτήτως των πολιτικών ιδεών που τρέφει κανένας. Ειδικά στον τομέα των γραμμάτων και των τεχνών, υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετικά δημιουργική, γράφοντας τη δική της σημαντική ιστορία. Η διακοπή της κυκλοφορίας της θα ήταν ένα πολύ σοβαρό χτύπημα σ' αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ

«Κάτω τα χέρια!»

«Κάτω τα χέρια από τα μέσα που κρατούν ψηλά τον πολιτισμό μας με αξιοπρέπεια, ήθος και αισθητική. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουν έντυπα σαν την "Ελευθεροτυπία" και να μένουν σε κυκλοφορία τα σκουπίδια. Είναι απαράδεκτο να γίνονται αγώνες για να σωθούν οι τράπεζες και όχι για να σωθεί μια εφημερίδα αυτής της ποιότητας και του βεληνεκούς. Αυτό δείχνει ένα έλλειμμα πολιτισμού».

ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ

«Βήμα για όλες τις φωνές»

«Προσωπικά, έχω συνδέσει την "Ε" με τον ενθουσιασμό της μεταπολίτευσης και με τη λαχτάρα για μια καλύτερη κοινωνία. Ως ένα βήμα για όλες τις φωνές, συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Στα χρόνια που μεσολάβησαν η "Ε" εξέφρασε σταδιακά την παρακμή του μεταπολιτευτικού κύκλου, κι έχω την αίσθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια σήμερα αποτυπώνουν ανάγλυφα και την κατάρρευση μιας ολόκληρης περιόδου που τελειώνει ανεπιστρεπτί. Το ζήτημα της επιβίωσής της είναι πολύπλοκο, δεν προέκυψε μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, οφείλεται και σε κακούς χειρισμούς της εργοδοσίας που πάνε χρόνια πίσω. Τους εργαζόμενους σκέφτομαι, αυτούς που πέφτουν θύματα της αναλγησίας της όποιας ιδιοκτησίας. Οχι τις "φίρμες" που, έτσι και κλείσει η "Ε" θα βολευτούν αλλού, αλλά τους απλούς δημοσιογράφους στους οποίους ακουμπάει τόσα χρόνια η εφημερίδα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα φτωχύνει η δημοκρατία μας»

«Από την πρώτη μέρα που βγήκε η "Ελευθεροτυπία", το 1975, είναι η κύρια εφημερίδα που διαβάζω καθημερινά. Ολα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αλλαγές προσώπων και κατευθύνσεων, δυνατές πένες αποσύρθηκαν, βγήκαν στη σύνταξη ή άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο. Υπήρξαν όμως κάποιες αξίες που έμειναν σταθερές, οι οποίες μου ταιριάζουν πολιτικά και αισθητικά, πλάι σε στήλες ή σελίδες που τις προσπερνάω. Αυτό που διαφοροποιεί την "Ελευθεροτυπία" είναι η συνύπαρξη αντίθετων απόψεων και το γεγονός ότι εκεί μπορούν να βρουν αποκούμπι άτομα και ομάδες που δεν βρίσκουν εύκολα χώρο αλλού, όπως αριστεροί, αριστεριστές, αναρχικοί, διαδηλωτές, ομοφυλόφιλοι, σκύλοι, γάτες και το περιβάλλον. Αλλά και όσες φορές βρέθηκα στα γραφεία της εφημερίδας για επαγγελματικούς λόγους, στην είσοδο του κτιρίου βρήκα μόνο ήρεμους θυρωρούς και όχι σεκιουριτάδες και μηχανήματα σωματικού ελέγχου. Νιώθω πως χωρίς την "Ελευθεροτυπία" θα φτωχύνει η δημοκρατία στη χώρα μας (και θα ανατραπεί ένα κομμάτι της καθημερινής μου τελετουργίας). Πόνος για τους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Ανθρώπους που μέσα στο χρόνο και από τα γραπτά τους τούς ένιωθα φίλους και κάποιες φορές συνένοχους...»

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ

«Ποιες οι σκοπιμότητες της φίμωσης;»

«Με την "Ελευθεροτυπία" μεγαλώσαμε μαζί. Κάθε πρωί την αναζητούσαμε και τη μέρα της απεργίας της μας κακοφάνηκε που δεν την βρήκαμε στο περίπτερο. Μοιάζει σαν ένα κακό όνειρο. Και αληθινά φτωχαίνει ο διάλογος, πολιτικός και πολιτιστικός, στον τόπο μας με αυτή την απουσία. Ποιες σκοπιμότητες υπαγόρευσαν αυτή τη φίμωση; Τη φίμωση μιας φωνής που την είχαμε ανάγκη και τι θα γίνουν όλοι αυτοί που δούλευαν για την "Ελευθεροτυπία", οι φίλοι έγκριτοι δημοσιογράφοι κι όλοι εκείνοι που σιωπηλά στο παρασκήνιο μοχθούσαν για τη συνέχιση της εφημερίδας; Ιδιαίτερα σε αυτή την πολιτική και εθνική συγκυρία η "Ελευθεροτυπία" πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αν θέλουμε η ενημέρωση να ανήκει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ

«Λύση μπορούσε να βρεθεί»

«Σιγά μη δεν μπορούσε να βρεθεί λύση ώστε να μην κλείσει μια μεγάλη ιστορική εφημερίδα και να μην βγουν στην ανεργία τόσοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Αλλά η κυβέρνηση και η Alpha Bank θέλουν να σπάσουν τις ελεύθερες πένες των πολιτικών σχολιαστών και τα αιχμηρά πενάκια των σκιτσογράφων»

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι συντεταγμένες της προοδευτικής σκέψης»

«Για μένα η "Ελευθεροτυπία" σηματοδοτούσε πάντα και σηματοδοτεί την πιο δημοκρατική, ανεξάρτητη και προοδευτική εφημερίδα. Καθημερινά μού προσδιορίζει τις συντεταγμένες της προοδευτικής σκέψης. Τους δύσκολους καιρούς δεν συμβιβάστηκε με σκοπιμότητες. Ειδικά σήμερα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Γιατί όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι και σχήματα θα εκβιάζονται και θ' αλλάζουν γραμμή. Ετσι θα παραποιείται και θα αλοιώνεται η ανθρώπινη σκέψη και η δράση της εποχής μας. Γι' αυτό πρέπει να μείνει όρθια η "Ελευθεροτυπία": για να αποτρέπει την αλλοίωση και να υπερασπίζεται την αυθεντικότητα της προοδευτικής σκέψης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ

«Αν κλείσει, σύμπτωμα λογοκρισίας»

«Είναι παράλογο να κλείνουν οι φωνές που μας πληροφορούν για ό,τι γίνεται στον κόσμο. Και αυτό να γίνεται μέσα από χρεοκοπίες και κακό μηχανισμό των τραπεζών. Το γεγονός ότι κινδυνεύει να κλείσει η "Ελευθεροτυπία" πρέπει να το δούμε ως σύμπτωμα των καιρών ή σαν μια κατευθυνόμενη άποψη -που δεν το πιστεύω-, ένα είδος λογοκρισίας. Βοηθήστε τον τύπο και την πληροφόρηση».

ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Εδραιωμένη στη συνείδησή μας»

«Η πρώτη σελίδα της "Ελευθεροτυπίας" μου δίνει ένα καίριο σήμα του τι συμβαίνει γύρω μας και μια ματιά σ' αυτή με βοηθά κάθε μέρα ως πολίτη. Δεν πρέπει να λείψει από τη δημόσια ζωή ένα έντυπο τόσο εδραιωμένο στη συνείδησή μας, που μας σέβεται και μας κάνει να το σεβόμαστε. Δεν θα 'θελα να δω την εφημερίδα αυτή να πέφτει πρώτη, σαν τους μάρτυρες μιας αληθινής διεκδίκησης. Θεωρώ πως οι δυσκολίες που περνά απηχούν τις δυσκολίες που περνά η ίδια η χώρα. Και ο αγώνας γι' αυτή απηχεί τον αγώνα για την Ελλάδα που θέλουμε να μείνει όρθια».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

«Η εφημερίδα του δικού μας Μάη»

«Η "Ελευθεροτυπία" είναι η εφημερίδα της μεταπολίτευσης, αυτή που εξέφρασε όσο καμία άλλη την κουλτούρα, το πνεύμα, τα πάνω και τα κάτω της. Δεν ξέρω τι ήταν η μεταπολίτευση πολιτικά. Κοινωνικά και πολιτιστικά πάντως ήταν ο ελληνικός Μάης του '68. Ενας Μάης που κράτησε χρόνια πολλά. Τα πνεύμα αυτού του Μαΐου αποτύπωσε μοναδικά η "Ελευθεροτυπία". Ο καιρός εκείνος πέρασε. Ομως το απελευθερωτικό πρόταγμα είναι πάντα εδώ -απέναντι στον ίλιγγο του τώρα, την αγωνία του κενού, τον τρόμο του παρόντος και την επαπειλούμενη ξηρασία του μέλλοντος. Σ' αυτή την πάλη με τους δαίμονες του σήμερα, η φωνή της "Ελευθεροτυπίας" δεν πρέπει να σβήσει. Το λέει κάποιος που την διαβάζει σταθερά και δεν συμφωνεί πάντα μαζί της. Αν ισχύει ότι το κλείσιμο μιας εφημερίδας είναι πάντα μια ήττα της δημοκρατίας, φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο σήμερα, και προκειμένου για μια εφημερίδα με την ιστορία, την διαδρομή και το βάρος παρουσίας της "Ελευθεροτυπίας", θα ήταν κάτι περισσότερο: η υπογράμμιση του διάχυτου αισθήματος πολιτικής ερημίας στην Ελλάδα της μετα-μεταπολιτευτικής εποχής».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Η πιο αιχμηρή φωνή»

«Ως προς τις πολιτικές της θέσεις, η "Ε" δεν ήταν ποτέ μονολιθική -ούτε καν σήμερα, που το προφίλ της έχει σχετικά αποσαφηνιστεί. Ωστόσο, μέχρι πριν από λίγο καιρό ακόμα, συναντούσες άφθονες καθεστωτικές απόψεις στις σελίδες της, και συντάκτες που ευκαιρία έψαχναν για να αναπέμψουν ύμνους υπέρ του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Τώρα, όμως, σαν να ριζοσπαστικοποιήθηκε, και καλύπτει πια ένα μείζον κενό στη χώρα μας: είναι η μόνη σοβαρή αντιμνημονιακή φωνή, η πιο ισχυρή και η πιο αιχμηρή. Εάν σωπάσει, θα απομείνουν ελεύθεροι να λυμαίνονται το τοπίο απ' άκρη σε άκρη οι παπαγάλοι των ξένων και των ντόπιων τραπεζών, κι όσοι άλλοι παίζουν το σκοτεινό παιχνίδι της οικονομικής κρίσης, πίσω από τις πλάτες και πάνω στο πετσί μας».

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Ενα πανηγύρι της δημοκρατίας»

«Εγώ μεγάλωσα με την "Ε" -από δεκατεσσάρων χρονών τη διαβάζω. Και θυμάμαι ακόμα το σοκ που προκάλεσε όχι μόνο στην εκκίνησή της ως "εφημερίδα των συντακτών", αλλά κι ως έντυπο στις σελίδες του οποίου, για πρώτη φορά, μπορούσαν να συνυπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Ηταν ένα πανηγύρι της δημοκρατίας. Κάτω από το μότο "στηρίζουμε την αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία", συστεγάζονταν συντάκτες που μπορούσαν και μεταξύ τους να διαφωνούν και με την επίσημη, κεντροαριστερή γραμμή της εφημερίδας. Αυτή ήταν και παραμένει η ιδιομορφία της, μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αν κλείσει, είναι σαν ν' ακρωτηριάζεται η δημοκρατία. Ειδικά τώρα, που ο ανταγωνισμός μεταξύ εφημερίδων και καναλιών έχει πάρει διαστάσεις κανιβαλικές και που τα ΜΜΕ μετατρέπονται σε μικρούς στρατών μισθοφόρων, η απώλεια ελεύθερων σκοπευτών, όπως η "Ε", θα ήταν ολέθρια».

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες»

«Αγαπημένη μας "Ελευθεροτυπία", όσο ποτέ άλλοτε, οι πολιτικοί σχεδόν στο σύνολό τους αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων κι εσύ που χρόνια πρωτοστατείς στις επάλξεις της δημοκρατίας, οφείλεις να συνεχίσεις ακόμα πιο δραστικά τον αγώνα σου και να εκφράσεις έντονα, όπως πάντα, τον παρεμβατικό λόγο σου στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, δίνοντας το στίγμα της καίριας κριτικής και αναλυτικής ματιάς σου, στον παλμό των εντύπων ειδήσεων απέναντι σε μια σχεδόν συμπαγή και πληκτική μονοφωνία. Εσύ μπορείς να συσπειρώσεις όλες τις υγιείς δυνάμεις μιας γενιάς απαλλαγμένης από τα λάθη και τις ενοχές των οικογενειοκρατικών κομμάτων και των αποστεωμένων δογμάτων, στις μέρες μας που επωάζει το αβγό του φιδιού. Στην εποχή μας των μεγάλων προβλημάτων, όπως αυτά της ταυτότητας και της εθνικής συνείδησης, εσύ μπορείς να συνεχίσεις τον κριτικό σου λόγο απέναντι στους κρατούντες, οι οποίοι μέσα από τις αφηρημένες και επιπόλαιες διατυπώσεις και αποφάσεις τους, δημιουργούν καταστροφικές παρενέργειες και παραμένουν σκανδαλωδώς μακριά από την κοινωνία. Εσύ είσαι πάντα ανοιχτή σε νέες πολιτικές και κοινωνικές ιδέες, ανοιχτή και γενναιόδωρη στις τέχνες, σε συνεχή διάλογο με τους μαχόμενους εργάτες κι έτοιμη για επαναπροσδιορισμό στην εποχή μας που όλα αλλάζουν με ραγδαία ταχύτητα. Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω τη φράση του Μπρεχτ "Vorwarts und nicht vergessen" ("Μπροστά κι ας μην ξεχνάμε") που έγινε σύνθημα των εργατών, των διανοούμενων και των καλλιτεχνών του Μεσοπολέμου. Αγαπημένη μας "Ελευθεροτυπία", εμπρός λοιπόν, για μια νέα αρχή κι εμείς πάντα μαζί σου».

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ

«Μια εφημερίδα πρωτοπόρα»

«Θα ήταν μεγάλη απώλεια να έκλεινε η "Ελευθεροτυπία", ιδιαίτερα για τον χώρο του πολιτισμού γιατί στην πορεία της έχει ιδιαίτερα υποστηρίξει τις τέχνες και τα γράμματα. Είναι μια εφημερίδα πρωτοπόρα, πολυσχιδής και είναι αναγκαία η παρουσία της, ιδιαίτερα αυτή την εποχή».

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ

«Να μη σωπάσει η φωνή της»

«Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, το να σωπαίνει μια φωνή δεν ξέρεις αν σημαίνει το τέλος ή προαναγγέλει τα χείριστα. Ελπίζω στην περίπτωση της "Ελευθεροτυπίας" να μην είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ελπίζω το όποιο πρόβλημα να είναι μόνον τεχνικό και να ξεπεραστεί έτσι όπως αξίζει σε μια εφημερίδα σαν την "Ελευθεροτυπία", που τόσα προσφέρει και μπορεί να προσφέρει στην ενημέρωση στο δυσοίωνο μέλλον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οσοι υπονομεύουν τέτοιες φωνές θα κριθούν για τις πράξεις τους

«Εφημερίδες με εγκυρότητα στην πληροφόρηση, με μαχητική αδέσμευτη παρουσία στη δημοσιογραφία και αδιαμφισβήτητη ποιότητα στην ενημέρωση όπως η "Ελευθεροτυπία" είναι οχυρά της δημοκρατίας που, όταν κινδυνεύουν οι ίδιες, εγκυμονούν ευρύτερους κινδύνους για τη χώρα μας. Αν σιγήσουν τέτοιες φωνές -υπεύθυνης κριτικής, έγκυρης ενημέρωσης, ποιοτικής ανάλυσης των γεγονότων- τα κενά στην πληροφόρηση θα επιτείνουν την κρίση που έχει γονατίσει σήμερα την Ελλάδα. Τέτοιες όμως γενναίες αξιόπιστες μαχητικές φωνές, όπως αυτή της "Ελευθεροτυπίας", είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό και όσοι τις υπονομεύουν θα κριθούν για τις πράξεις τους»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Η επιβίωση της «Ε» είναι υπόθεση όλων μας

«Η "Ελευθεροτυπία" δεν είναι μόνο μια ιστορική και έγκυρη εφημερίδα. Ταυτίζεται με τη συλλογική μας μνήμη, τις αγωνίες μας και τη λαχταρα μας για μια καλύτερη πορεία του τόπου. Είναι αδιανόητο η εφημερίδα και οι εξαίρετοι συντάκτες και το προσωπικό της να ζουν με ανασφάλεια και φόβους για το μέλλον. Η επιβίωση της "Ελευθεροτυπίας", η ανάπτυξη και η σταθερή πορεία της είναι υπόθεση όλων μας, του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και φυσικά προσβλέπουμε στην κατοχύρωση αυτής της πορείας».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

καθηγητής, πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο έλεγχος της εξουσίας την έχει καταστήσει ναυαρχίδα

«Η "Ελευθεροτυπία" αποτελεί επί πολλά έτη μία από τις πραγματικά ελεύθερες και αδέσμευτες φωνές στα έντυπα ΜΜΕ της χώρας μας. Οι απόψεις και η στήριξή της σε θέματα ισονομίας, δημοκρατίας, ισότητας δικαιωμάτων φύλων, φυλών, θρησκειών, εθνών, μεταναστών, ο συνεχής και τεκμηριωμένος έλεγχος κάθε είδους εξουσίας την έχουν καταστήσει ναυαρχίδα και απαραίτητο καθημερινό ανάγνωσμα. Οι θέσεις της στα προβλήματα της παιδείας και ειδικότερα των δημόσιων πανεπιστημίων την έχουν αναγάγει σε must μεταξύ των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού τους. Η ύπαρξη και συνέχιση εκπομπής του λόγου της είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες της χώρας»

**Αλλες απόψεις στο αυριανό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Για το ίδιο θέμα
Η προκλητική αθέτηση μιας συμφωνίας