Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας: Απίστευτη φαρσοκωμωδία

«Παρακολουθούμε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως είπε, «όλα όσα εκτυλίσσονται τούτες τις ώρες παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας».

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, «να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να δώσει ένα τέλος σ' αυτό το διασυρμό. Σε αυτή την πέραν των ορίων στρέβλωση της συνταγματικής τάξης».

Επανέλαβε δε το αίτημά του για «άμεση προσφυγή στις κάλπες» που, όπως είπε, «αποτελεί πλέον τη μόνη επιλογή προστασίας από τον εκφυλισμό της δημοκρατίας που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες τις τελευταίες ημέρες. Εκλογές εδώ και τώρα».

Χθες το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «οι εξελίξεις έχουν προαποφασιστεί» και προανήγγειλε ότι δεν θα συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για «μνημονιακό ολοκληρωτισμό».

Οπως είπε, «θα έχουμε εκφυλισμό της δημοκρατίας, τη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου και έχουμε και μια κατάσταση η οποία θα καταρρακώνει την κυριαρχία και την περηφάνια του λαού μας».

Μίλησε για «προσβεβλημένο λαό» και «πληγωμένο λαό».

Μιλώντας για την Ευρώπη, είπε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τα βασικά χαρακτηριστικά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που γνωρίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, που ήταν ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ξημερώνει -και πάλι- Παπαδήμος