Ηλεκτρονική Έκδοση

Άλλο ένα από τα παράδοξα των ημερών: Παραμένει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σαμαράς, παρότι συγκυβερνά!

Αντιπολιτεύεται... συμπολιτευόμενος ο Σαμαράς!

Πώς δεν γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ

Τελευταία ενημέρωση:

Ένα ακόμη παράδοξο γέννησε η πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών. Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, διατηρεί όμως τον τίτλο και τα προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;

Αν μετείχαν στη νέα κυβέρνηση βουλευτές της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς θα παρέδιδε τον τίτλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλέκα Παπαρήγα Αν μετείχαν στη νέα κυβέρνηση βουλευτές της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς θα παρέδιδε τον τίτλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλέκα Παπαρήγα Κι όμως το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής! Σύμφωνα με το άρθρο 20, «ο πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας, πoυ δεν μετέχει στην κυβέρνηση, απoκαλείται αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις".

Στην προκειμένη περίπτωση, η Ν.Δ. συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά όχι δια της Κοιν. Ομάδας της, αφού, όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. συμμετέχει με κορυφαία στελέχη της, όχι όμως και με βουλευτές της. Βεβαίως, αργότερα έγινε γνωστό ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα μετέχει και ο Δημ. Αβραμόπουλος, αφού όμως παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα!
 
Αν έστω κι ένας βουλευτής της Ν.Δ. έπαιρνε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτομάτως τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάμβανε δικαιωματικά το ΚΚΕ και τη θέση του αργηγού αυτής, η Αλέκα Παπαρήγα. Και τούτο διότι θα ήταν του ΚΚΕ, «η μεγαλύτερη σε δύναμη Koινoβoυλευτική Oμάδα», πoυ δεν θα μετείχε στην κυβέρνηση.
 
Αυτό ίσως εξηγεί και την επιμονή της Ν.Δ. να μετέχουν στην, υπό τον Λ. Παπαδήμο, τρικομματική συγκυβέρνηση, μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της και όχι και βουλευτές της. Εξηγεί επίσης και τον "ελιγμό" της παραίτησης Αβραμόπουλου, ενόψει της υπουργοποίησής του. Δεν εξηγεί, όμως, τον διττό ρόλο του κ. Σαμαρά: Και συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος, ταυτόχρονα! 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

13 σχόλια

11 Ο/Η Ιωάννης Α. Μελισσείδης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δεδομένο ότι ο κόσμος δεν αντέχει χαράτσια και εισφορές.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ! Ποιά θα είναι επ αυτού η θέση της Νέας Δημοκρατίας; Θα καλυφθεί πίσω απ τη φράση "είναι νόμος του Κράτους"; Θα αφήσει τους Πολίτες στο έλεος του Θεού;΄Η θα φρενάρει τα φορομπηχτικά αίσχη και τους εκβιασμούς του τύπου "ή πληρώνετε ή σας κόβουμε το ρεύμα"; Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει εξετάσεις ο Α.Σαμαράς και η Ν.Δ.! Το αυτό ισχύει και για το ΛΑ.Ο.Σ. και όσους καυτηρίαζαν τις φορολογικές επιδρομές του Α.Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε δείγματα συμπεριφοράς της Ν.Δ. ειδικά.Για να δούμε αν αξίζει τη ψήφο μας, αν μπορούμε να την εμπιστευθούμε ξανά. Η εξεταστική περίοδος άρχισε και...δεν υπάρχει περίπτωση "χαριστικής βαθμολογίας".΄Ισως αυτό νάναι το μόνο καλό αυτής της μεταβατικής υπό τον Λ.Παπαδήμο κυβέρνησης.Δηλαδή να αποκαλυφθούν πρόσωπα,καταστάσεις και προθέσεις, συμπεριφορές και πρακτικές.Για να δούμε λοιπόν αν τιμά το λόγο του ο Α.Σαμαράς, η Ν.Δ. και όποιος άλλος δίκαια αντιπολιτευόταν σκληρά ένα σαφώς αντιλαϊκό ΠΑΣΟΚ.
12 Ο/Η Μάνος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όπως και να 'χει, μόνο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν απομείνει φύλακες της λαϊκής εντολής που έλαβαν.
13 Ο/Η ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΙΑ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Καλή αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που δεν μας είπε αφού δεν θέλει να βγούμε από το ευρώ που θα βρει τα λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις:::
Το να λέει κανείς λόγια του αέρα και να μην μπορεί να τα στηρίξει πουθενά είναι εύκολο στα δύσκολα τι γίνεται; Η δε Κα Παπαρήγα ξέρουμε ότι δεν θέλει το ευρώ γιατί δεν μας λέει ξεκάθαρα ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή η αγοραστική της αξία μετά τις υποτιμήσεις δεν θα φτάνει ούτε για ξηρούς καρπούς;; Πώς θα ζήσει ο ελληνικός λαός θα προμηθεύεται τρόφιμα με το δελτίο;;;Λοιπόν ας αναλογισθούν όλοι τις ευθύνες τους και εμείς να μάθουμε να σκεφτόμαστε με κριτική σκέψη.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 13

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Δημ. Αβραμόπουλος