Ηλεκτρονική Έκδοση

Ογκώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση:

Με μεγάλη συμμετοχή και καθόλα ειρηνικό ολοκληρώθηκε το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Η διαδήλωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ήταν ενθουσιώδης, μαχητική, και καλά περιφρουρημένη. Το «παρών» έδωσε και η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που κάλεσε το λαό σε λαϊκή αντεπίθεση.

Από τη Δευτέρα το ΠΑΜΕ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αντιδρώντας στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: "Μόνο το εργατικό κίνημα, οι αγώνες μας, η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους και τη χώρα μας από την κρίση. Καμιά μεταμόρφωση του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του συστήματος και κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει στόχο να σώσει τους εργαζόμενους και τον λαό.Στόχος τους να σώσουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του, να σώσουν το αστικό πολιτικό σύστημα, να κρατήσουν τον λαό μας στη στρούγκα της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας. Άμεσα εκλογές".

Σε εγρήγορση καλεί η γ.γ του ΚΚΕ

"Ούτε μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πριν ακόμη η κυβέρνηση ανασυνταχθεί, πριν κάνει τις πρώτες ενέργειες, πρέπει να βρει το λαό στο πόδι. Υπάρχουν συγκεκριμένα άμεσα προβλήματα π.χ. να καταργηθούν τα χαράτσια, άμεσα προβλήματα που έχουν σχέση με τους φόρους, τον φόρο αλληλεγγύης, με τον αυξημένο ΦΠΑ, με τις σχολικές επιτροπές των σχολείων που είναι χωρίς χρήματα, με τις φοιτητικές εστίες που αύριο κλείνουν, δεν υπάρχουν χρήματα στα πανεπιστήμια, πουθενά, για να τις τροφοδοτήσουν.

Επομένως τα προβλήματα είναι άμεσα και πρέπει να υπάρχουν διεκδικήσεις παντού. Αιτήματα άμεσα και οξυμένα και ταυτόχρονα βεβαίως να ετοιμάζεται μεγάλη λαϊκή αντεπίθεση, γιατί όπως είπε και ο κ. Παπαδήμος, το παν είναι τα δημοσιονομικά. Ξέρετε τι σημαίνει τα δημοσιονομικά; Σημαίνει στάση πληρωμών προς την παιδεία, την υγεία, παντού.

Στο όνομα να μην χάσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και την 6η δόση, θα μας τα κόψουν όλα, παίρνοντας την 6η δόση, παίρνοντας την 7η και με το νέο μνημόνιο", ανέφερε η Αλ.Παπαρήγα σε δήλωσή της.

   

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΜΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας