Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού

Ραβασάκια από υπουργούς ζήτησε ο Παπαδήμος, ενόψει προγραμματικών

Βραδινή αλλαγή φρουράς στα υπουργεία

Συνεργασία και αλληλεγγύη, ζήτησε από τα μέλη της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να προχωρήσει η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

"Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο για να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται η συμβολή όλων", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος και τόνισε ότι "τα τελευταία δύο χρόνια έγινε μεγάλη προσπάθεια με καλό αποτέλεσμα για τη μείωση των ελλειμμάτων αλλά σήμερα έχει προκύψει ένα πιστωτικό πρόβλημα με την καταβολή της 6ης δόσης και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας".

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, πιθανότατα, θα αναγνωστούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της νέας κυβέρνησης για την κατάσταση της οικονομίας και τις άμεσες προτεραιότητες που χρειάζονται. Όπως είπε επείγει η  κατάθεση του προϋπολογισμού.

Μετά το υπουργικό ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του ΥΠΟΙΚ με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, έγινε η πρώτη τελετή αλλαγής σκυτάλης όπου ο απερχόμενος Χάρης Καστανίδης παρέδωσε το υπουργείο στον Α.Γιαννίτση. Ακολούθησε η τυπική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ο Δημ. Αβραμόπουλος παρέλαβε το υπουργείο από τον Π. Μπεγλίτη. Στη συνέχεια έγιναν οι τελετές παράδοσης και στα υπόλοιπα υπουργεία: Εξωτερικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Επικρατείας.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Μνημονιακή κυβέρνηση με Βορίδη και Αδωνι!
Ακολουθεί σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου μετά το υπουργικό