Ηλεκτρονική Έκδοση

Προς τους βουλευτές: Γέννημα της διαπλοκής το κυβερνητικό σχήμα

101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου

«Πρόεκυψε κατόπιν παρεμβάσεων, προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια»

Τελευταία ενημέρωση:

Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου), σε επιστολή τους προς την Κ.Ο. του κόμματος και ζητούν να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

"Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης", υποστηρίζουν, και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή "γέννημα της διαπλοκής, κόντρα στη βούληση της βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ελληνικού λαού", μια συγκυβέρνηση "ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς, η οποία συμμετέχει και δια γνωστών φασιστών" που "δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή αυτή και πολύ περισσότερο να δεσμεύσει το λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου".

Τα 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε κατόπιν βίαιων και προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια παρεμβάσεων (από τις δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, του ΔΝΤ αλλά και ντόπιων παραθεσμικών κύκλων) στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που θα καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε αργό οικονομικό θάνατο και μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας του.

Στην επιστολή τους καταγγέλλουν τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και προειδοποιούν για είσοδο της χώρας σε περίοδο πολιτικής ανωμαλίας. Αναφέρουν ότι τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση "υπηρέτησε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη στρατηγική, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας, σε συμμαχία μαζί του. Αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στο λαό". Η υιοθέτηση αυτής της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από την κυβέρνηση όμως, "είναι που γέννησε τη λαϊκή οργή και αντίθεση", επισημαίνουν και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ίδιες τις επιλογές της, αντιλήφθηκε πολύ αργά ότι δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αντί όμως, λένε οι εκατό, να προσφύγει τότε στη λαϊκή ετυμηγορία, επέλεξε διαφορετικές λύσεις, όπως ακριβώς το παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας επεδίωκε.

"Σήμερα, περνάμε στη φάση κατά την οποία οι εξωθεσμικοί κύκλοι ορίζουν άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, προσπαθώντας να διαμορφώσουν όπως επιθυμούν το παρόν και το μέλλον τους λαού μας". Δε διστάζουν μάλιστα να καταγγείλουν ως "φερέφωνα της διαπλοκής" τους δεξιούς βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και άλλους πρόθυμους της Βουλής, που στήνουν "κυβέρνηση - δουρείου ίππου, σωτηρίας της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς, ευρωπαϊκού, ελληνικού και δη παρασιτικού κεφαλαίου".

Τα 101 στελέχη μιλούν και για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι "γνωστά πρόσωπα, απολύτως συνυπεύθυνα για την καταστροφική μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα εδώ και δυο χρόνια, επιχειρούν να καταλάβουν την παράταξη εξ εφόδου και να τη μετατρέψουν συνολικά σε παράταξη ποδηγετούμενη από την εγχώρια διαπλοκή, με δεξιά, νεοφιλελεύθερη ατζέντα".

Με την επιστολή τους αυτή που απευθύνεται κυρίως στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη και μέλη του κόμματος εκτός από το να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς" ζητούν επίσης:

α) Η απόρριψη όλων των ξένων τελεσιγράφων. Ένα καθαρό όχι στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.

β) εκλογές για να μιλήσει άμεσα ο λαός και να επιλέξει άφοβα και υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν, στη βάση των πολιτικών τους στρατηγικών.

Δείτε όλο το κείμενο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

38 σχόλια

31 Ο/Η κ.κ. έγραψε: (πριν 6 έτη)
ρε πού ήταν ολοι αυτοί δυό χρόνια που μάς κατακρεουργούσε το κόμμα τους? τώρα κατάλαβαν οτι έχει γίνει πραξικόπημα? ή μήπως τώρα κατάλαβαν οτι έρχεται η συντριβή τους και πιάνονται οπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του? αφήστε το δούλεμα ορντινάτσες του γιωργάκη. γιατί δέν βγήκατε μπροστά τότε πού μάς έφερε το μνημόνιο? το κόμμα σας σκέφτεστε την καρέκλα σας τους πελάτες σας και τίπο τα άλλο. οταν σας ψήφιζε ο καρατζαφέρης το μνημόνιο σάς άρεσε. στηρίζατε δυό χρόνια τη χούντα του κόμματός σας και τώρα πάτε να βγείτε και ήρωες? ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
32 Ο/Η GEOETS έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ολοι αυτοι που απαρτιζουν τουs 100 αs πανε σε κανενα αλο κομμα προs την Κουβα γιτι δεν εχουν καταλαβει οτι η χωρα ειχε πτωχευση. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ
33 Ο/Η ARHS έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αν ότι γράφτηκε, γράφτηκε από μεθυσμένους, πάει καλά...ας το ξεχάσουμε. Αν όμως όχι.... οι ανθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να τους απομονώσουμε.
Εκείνοι που μπορεί να υιοθετήσουν την πρότασή τους, είναι
1. εκείνοι που έχουν λεφτά στο εξωτερικό και περιμένουν να αγοράσουν μπίρ- παρά, από τους εξαθλιωμένους έλληνες ότι τους έχει απομείνει, μετά την καταστροφή που θα επέλθει έτσι και κάνουμε τα προτεινόμενα και μας πετάξουν από την Ευρώπη....
2. εκείνοι που στον πόλεμο ευρώ-δολλαρίου είναι με το δεύτερο και
3. εκείνοι που στα χρηματιστήρια του εξωτερικού έχουν τζογάρει πάνω στην χρεωκοπία της Ελλάδας.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιοι έλληνες στελέχοι του ΠΑΣΟΚ.
Ας μαζέψουν το παλιόχαρτο όσο είναι καιρός...
34 Ο/Η xristina έγραψε: (πριν 6 έτη)
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ . Συνεπώς πάμε για εκλογές … ΤΩΡΑ !

Συγκεκριμένα :

Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές. Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .

Τι προβλέπει το Σύνταγμα :

" Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, … … Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' " = " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. "
35 Ο/Η xristina έγραψε: (πριν 6 έτη)
Σύνταγμα : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας

Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

ΦΕΚ A 243/2011 
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL88wJO3U0cWHN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIue6g5k4FEsE3wLKBa8tfM_Qax3x1jh0wENYHw3vrntJe

ΠΡΟΣΟΧΗ !

Με βάση το Σύνταγμα, κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να σχηματιστεί μόνο :

α) Μετά από τις εκλογές , εάν ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ

β) ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ. Αποκλειστικά και μόνο. Υπηρεσιακή κυβέρνηση δηλαδή
36 Ο/Η xristina έγραψε: (πριν 6 έτη)
" Γιώργος Κοντογιώργης από την Νέα Υόρκη: Ο πολίτης πρέπει να δράσει και γρήγορα! Είναι αδιανόητο να τον έχουν θέσει το περιθώριο με τις πολιτικές τους! Η Ελλάδα στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς κρίσης δεν θα είναι αυτή που ξέρουμε σήμερα. Θα έχει μείνει η μισή και αν... "
από greekamericannewsagency.blogspot.com
37 Ο/Η Θεμης έγραψε: (πριν 6 έτη)
Αναθεωρηση του συνταγματος ΤΩΡΑ. Αρση βουλευτικης ασυλιας και ποινικες ευθυνες αναδρομικα οπως σε ολα τα ευρωπαικα συγχρονα κρατη.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
38 Ο/Η Γιώργος έγραψε: (πριν 6 έτη)
Καληνύχτα σας κύριοι. Η ιστορία σας άφησε πίσω. Μην ελπίζετε στην άγνοια και την προπαγάνδα.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 38

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Σχετικά αρχεία
Το κείμενο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ - 61 KB